Hibrit motoru ile Sakarya’da üretilen Corolla sedan, çevreci ve ekonomik sürüş beklentisi olan kullanıcılara yöneliyor.  Premium segment seviyesine yaklaşan iç tasarım ve modern kabin, deri ve kaplamalar ve yumuşak malzemelerle kalite algısını yukarılara taşıyor. Ön konsolda ortaya konumlandırılan ve kolay kullanıma sahip 8 inç’lik dokunmatik ekran (Dream donanımından itibaren), 3 boyut efektli 7 inç’lik gösterge paneli (Pasion donanımında) ve ön cama bilgi yansıtan renkli head up display (Pasion donanımında) modelin teknolojik gelişimlerini sergiliyor. Yeni Corolla Sedan 471 litre bagaj hacmiyle segment ihtiyaçlarına net cevaplar veriyor.

Toyota Corolla sedan, ülkemizde biri benzinli, diğeri ise hibrit olmak üzere iki motor ve 6 donanım seçeneği ile satışa sunuluyor. Yeni Corolla sedan,  Hybrid versiyonunda yer alan dördüncü jenerasyon 1.8 litre hibrit sistem, 122 HP güç ve 142 Nm motor tork üretiyor. Benzinli veriyonda ise Corolla bu gücünü değişken oranlı e-CVT otomatik şanzıman vasıtası ile ön tekerleklere aktarıyor. 3.8 LT/100 km’lik karma tüketim verisi ise modelin ekonomik yönlerinden birisi. 

NEDEN ALMALI?

Otomobil satın almak, günümüz şartlarında markaların sunduğu modellere baktığımızda çoğunlukla tüketici beklentisine ve bu beklentilerin doğru bir fiyat-fayda orantısında karşılanması ile mümkün oluyor. Bu yönden Corolla sedan modeline baktığımızda, sunduğu malzeme kalitesi, konforlu sürüşü, ideal seviyedeki yaşam alanı ve sade görünümlü tasarımı ile sedan bir otomobilden beklenen birçok özelliği karşılayabiliyor. Sportif tasarım ve yine sportif sürüş beklentisi olan kullanıcılar için iyi bir alternatif değil, ancak bir Corolla kullanıcısının sürüşün sonunda sorunsuz, konforlu ve keyifli bir yolculuk edeceği aşikâr. Bununla birlikte 152 bin 500 TL’lik başlangıç fiyatına oranla sunduğu tüm bu özellikleri ile Corolla sedan tercih sıralamasında en üst sıralarda yer alabilecek ekonomik bir otomobil. Hibrit versiyonun başlangıç fiyatı ise 233 bin 650 TL.