DS Virgin Racing Takımı ve pilotu Sam Bird, New York’ta düzenlenen ilk otomobil yarışı olan Formula E ePrix’yi kazanarak tarihe geçti. 15 Temmuz’daki sezonun dokuzuncu ayağı olan yarışa dördüncü cepten başlayan Bird, üstün pilotajı sayesinde, biletleri kısa zamanda tüketen Brooklyn’li izleyicilere görsel bir şov yaşattı.

 

Virgin Grup’un kurucusu ve CEO’su Sir Richard Branson’ın bizzat katılarak destek verdiği Qualcomm New York City ePrix’sinde Sam Bird, dördüncü sırada başladığı yarışın ilk turlarında yakaladığı yüksek tempo ile lider Daniel Abt’ı sürekli zorladı. Sam Bird, yarışın 16’ncı turundaki U dönüşüne içten girerek liderliğe elde etti ve yarışın sonuna kadar bunu koruyarak motorsporları tarihine adını yazdırdı.

 

New York’ta düzenlenen ilk uluslararası motorsporları organizasyonunu kazanan ilk takım DS Virgin Racing olurken, bir tarihi unvan da pilot Sam Bird’ün oldu. Yarışa pole pozisyonunda başlayan genç takım arkadaşı Alex Lynn’in desteğiyle zafere ulaşan Sam Bird, Formula E için emeği geçenleri tebrik ederken, “Hala şoktayım. Muhteşem bir hafta sonu oldu, kullandığım DS Virgin Racing aracı inanılmazdı! Bu zaferin nasıl zor şartlarda oluştuğunu ifade etmekte zorlanıyorum. Alex Lynn’in muhteşem pilotajına şapka çıkarıyorum. DS Virgin Racing’de harika bir takım ruhu yakaladık ve zafere ulaştık. Teknik ekibimize de ayrıca büyük bir teşekkürü borç bilirim. Yarışın özellikle son turlarında sakin kalmamı sağladılar ve zafere ulaştık.” diyerek duygularını dile getirdi.

 

DS Virgin Racing’in diğer pilotu Alex Lynn, 24’üncü turda yaşanan mekanik arıza sebebiyle yarıştan çekildi ancak bu tarihi zaferde önemli bir katkı sağlayarak büyük alkış topladı. Alex Lynn yarış sonrasında; “Sam Bird’ün kazanması ve benim de pole pozisyonunda başlamış olmam, takım içindeki birlikteliğin kuvvetlenmesini ve efsanevi bir yarış yaşamamızı sağladı.” dedi.

 

12 ayaktan oluşan 2017 sezonunun dokuzuncu yarışı olan Qualcomm New York City ePrix’sini DS Virgin Pilotu Sam Bird, hatasız tamamladı. Yarış sonrasında New York’un ikon yapılarından Empire States, DS Virgin Racing renkleri olan kırmızı ve mor ışıklarla aydınlatıldı. Virgin Grup CEO’su Richard Branson, şampiyonluk kutlamaları için takımla birlikte podyuma çıktı.

 

Bu büyük zaferden 1 gün sonra, 16 Temmuz’da yine Brooklyn’deki düzenlenen Formula E’nin onuncu ayağını da Sam Bird ve DS Virgin Racing kazandı. Çifte zafer ile takım tarihindeki en değerli puanları toplandı. Yarışa hızlı tempoyla başlayan Sam Bird, 11’nci turda liderliğe yükseldi ve son tura kadar bu konumunu korudu.

 

Formula E’nin 11 ve 12’nci ayakları olan final yarışları 29-30 Temmuz tarihlerinde Montreal-Kanada’da düzenlenecek.

 

 

Pilotlar Sıralaması (Rd 10 sonrası)

1. Sébastien Buemi, 157 puan

2. Lucas di Grassi, 147 puan

3. Felix Rosenqvist, 104 puan

4. Sam Bird, 100 puan

5. Nicolas Prost, 84 puan

6. Nick Heidfeld, 78 puan

7. Jean-Eric Vergen, 74 puan

8. Jose Maria Lopez, 50 puan

9. Daniel Abt, 47 puan

10. Nelson Piquet Jr, 33 puan

 

 

Takımlar sıralaması (Rd 10 sonrası)

1. Renault e.dams, 259 puan

2. ABT Schaeffler Audi Sport, 194 puan

3. Mahindra Racing, 182 puan

4. DS Virgin Racing, 153 puan

5. Techeetah, 94 puan

6. NEXTEV NIO, 59 puan

7. Faraday Future Dragon Racing, 30 puan

8. Andretti Formula E, 30 puan

9. Venturi Formula E Team, 28 puan

10. Panasonic Jaguar Racing, 21 puan