ABD’nin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, park halindeyken kayan araçlarla ilgili yaralanmalara ilişkin birkaç rapordan sonra Jaguar ve Land Rover'ı değerlendirmeye aldı. NHTSA'nın Kusur Soruşturma Bürosuna en az yedi kayma sebepli kazanın bildirildiği söyleniyor. 2012-2014 Land Rover Range Rover Evoque SUV'ları ve 2013 Jaguar XF sedanlarını içeren 39,000 aracın durumdan etkilendiği tahmin ediliyor.

NHTSA, 16 Aralık'ta bir ön değerlendirme başlatıldığını söyledi. İddialara göre yaşanan bir olayda, sürücü kapısı açıkken yaşanan kayma sonucu dört yaralanma meydana geldi. Başka bir olayda da bir kişi garaj duvarına sıkıştı. Tüm vakalarda araçların vitesi Park pozisyonundaydı ancak park frenleri devreye girmedi. 

Aynı durum için, bir milyon adet 2014-2016 Dodge Durango ve 1500 adet 2013-2017 Ram de inceleniyor. Bu modeller, otomatik şanzımanda bir vites seçmek için döner kumanda kullanıyorlar ve sürücüler Park seçeneğini seçip araçtan indikten sonra otomobilleri kayıyor. NHTSA’ye toplamda 43 şikayet geldi ve bunlardan 34’ü vitesi Park pozisyonunda gördüklerini söyledi.