Nissan Avrupa, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile bir yıl sürecek insani işbirliğini duyurdu. İşbirliği kapsamı, dünyanın uzak bölgelerinde yardıma ihtiyacı olan toplumlara giden insani yardımlar konusunda yol güvenliği ve çevresel sürdürülebilirliğin arttırılmasına yönelik olacak.

Dünyanın her yerinde doğal felaketler veya çatışmalardan etkilenen insanlara ulaşan Dünya Gıda Programı operasyonlarında, tehlikeli yol koşullarından dolayı sık sık kazalar yaşanıyor. 82 ülke ve programın kadrosunun yüzde 88’ini oluşturan 14 bin 600 saha personeli düşünüldüğünde, günlük operasyonlarındaki güvenliğin önemi daha iyi anlaşılıyor.

Nissan Avrupa, Dünya Gıda Programı ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında güçlü bir yol güvenliği kültürü oluşturulmasına katkıda bulunacak. Sunulacak olan uzaktan eğitimle, Dünya Gıda Programı takımının sürücüleri ve 3 bin 200 araçlık filonun uzak noktalardaki toplumlara erişim imkanının artırılması sağlanacak. Nissan, ayrıca çevrenin korunması konusundaki liderliğini de bu işbirliği kapsamına yansıtıp, Dünya Gıda Programı’nın hem hava, kara ve deniz operasyonlarındaki, hem de tedarik zincirindeki karbon ayak izini ölçecek.

Yıllık maliyeti 180 bin Euro olan bu proje, insani yardımların daha verimli, daha yeşil ve daha güvenli ulaştırılması konusunda ileriyle doğru atılmış önemli bir adım anlamına geliyor. Proje, Dünya Gıda Programı’nın “sıfır açlık” ve Nissan’ın “sıfır emisyon” ile “sıfır ölümlü kaza” kavramlarından oluşan Nissan Blue Citizenship (Nissan Mavi Vatandaşlık) vizyonlarını örtüştürüyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın Özel Sektör İşbirlikleri Direktörü Jay Aldous projeyle ilgili olarak, “Operasyonlarımızı daha yeşil bir hale getirmek ve filolarımızın güvenliğini arttırmak adına yeni ve inovatif yollar bulmak amacıyla Nissan Avrupa ile birlikte çalışmaktan mutluyuz. İnsani yardımların lojistik lideri olarak, dünyanın neresinde olursa olsun yardımımıza ihtiyacı olanlara ulaşırken, her operasyonumuzu daha verimli hale getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Nissan Avrupa Başkan Yardımcısı Thierry Pieton ise iki kuruluş arasındaki işbirliğiyle ilgili, “Dünya Gıda Programı’nın Nepal’de gösterdiği büyük çabayı desteklemek için, Nissan’ın yaptığı 80 bin dolar tutarındaki bağıştan sonra şimdi de BM Dünya Gıda Programı’yla olan işbirliğimizi açıklamaktan gurur duyuyoruz. Yol güvenliğinin sağlanması, ulaşılması zor bölgelerdeki yardıma ihtiyacı olan insanlara erişmek kritik bir önem taşıyor. Nissan, bu konuda sahip olduğu tecrübe ve kaynakları kullanıp Dünya Gıda Programı’nın ‘sıfır açlık’ hedefine yardımcı olacaktır” İfadelerini kullandı.

Nissan ve Dünya Gıda Programı arasındaki işbirliği, Nissan’ın insan hayatını zenginleştirmeye odaklanan kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Mavi Vatandaşlık” ile de örtüşüyor. Dünya Gıda Programı’nın projeleri, Nissan’ın sahip olduğu tecrübe ve vizyonu yerel toplumların yararına kullanmasına yardımcı oluyor.

Dünya Gıda Programı ile yol güvenliğinin arttırılması ve karbon ayak izinin azaltılması için yapılan işbirliğinin yanında, Nissan kendi çalışanlarına yönelik kurum içi pek çok bağış ve farkındalık kampanyasına da imza atacak. Bağış kampanyalarında toplanan paralar, Dünya Gıda Programı’nın acil operasyonlarında veya okul beslenme programlarında kullanılacak. Nissan ve Dünya Gıda Programı arasındaki işbirliğinin “sıfır açlık”, “sıfır emsiyon” ve “sıfır ölümlü kaza” hedeflerine ulaşılan bir dünya için yardımcı olacak.