Geçen hafta Pazartesi’den Perşembe gününe kadar  “motorsporların mabedi” olarak anılan İngiltere’deki Silverstone Pisti’ndeydim. Mesleki hayatımın belki de en önemli deneyimlerini gerçekleştirdim. Nissan GT-R ve F3 araçlarını bu efsane pistte kullanma şansını yaşadım. İkisi de İnanılmazdı! Bütün bu deneyimleri Nissan GT Academy’nin final yarışlarını izlemek üzere Nissan Türkiye tarafından davet edildiğim için yaşadım. 

Şimdiye kadar hiç profesyonelce yarışmamış, lisans çıkartmamış yarışmacılar arayan Nissan elemeleri de Play Station’da GT oynayan gençler arasından gerçekleştirdi. İşte böyle bir ortamdan seçilen gençler tıpkı Survivor’u andıran yarışmalar zincirinden geçerek finale kaldılar. Daha sonra jüri tüm yarışları ve yarışçıların “yarışcı karakterleri”ni de oylayarak birincisi seçti.

GT Academy International'nin uluslararası mücadelesinde Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kuzey Afrika ve Türkiye'den altı finalistle gerçekleştirildi. Türkiye’yi Hüseyin Dağlı, Volkan Kurdoğlu, Ege Topaloğlu, Utku Bosut, Çağdaş Gülşen ve Fatih Demircan temsil etti. Bizim takımın “eğitmen”liğini  Jason Tahincioğlu yaptı. Bence Jason Tahincioğlu da başarılı bir performans gösterdi diyebilirim. Türk takımı birinciliğe çok yaklaştı. Bence birinci de olmalıydı. Ama jüri değerlendirmesini  farklı yaptı. Bu aşamada jürinin kriterlerine ve verdiği karara saygı duymaktan başka yapılacak bir şey yok… Nissan Türkiye ekibindeki tüm yarışmacılar çok isabetli seçilmişlerdi. Hele finalde yarışan Hüseyin Dağlı’nın performansı hayret ve hayranlıkla izlendi. Nissan Türkiye bu etkinliğe katılarak oyun konsollarının başında yarışan binlerce gencin arasından 6 gencin hayalini gerçekleştirdiği gibi bence sahip çıkılırsa Türk motorsporları dünyasına 6 pırıl pırıl genç yarışmacı armağan etti. Bu deneyimi yaşamak, bu eğitimleri almak motorsporlarına meraklı gençler için neredeyse “Arda’nın Barcelona’ya transfer olmasıyla” hemen hemen aynı denebilir.

Bu anlamda Nissan Türkiye yöneticilerini ve ekibini de yürekten kutluyorum.

Türkiye’deki Motorsporları takımlarının bu 6 gence imkan vermesi  bence çok önemli. Hepsi şu an eğitimli ve patlamaya hazır bir şekilde bekliyolar. Umarım birileri çıkar ve sahip çıkar.