Nissan Avrupa'nın başındaki isim Jean-Philippe Roux, ekstra güç sayesinde 1.5 dCi motorlu Qashqai'ın artık daha performanslı ve çekici olduğunu belirtti.

Qashqai güncellenen versiyonu ile Şerit Takip Asistanı, Akıllı Hız Sabitleyici ve Trafik Sıkışıklığı Pilotu gibi aktif güvenlik sistemlerini standart olarak sunacak. Yeni 1.5 dCi Nissan Qashqai'ın İngiltere satışları ekim ayında başlayacak. Türkiye pazarı da çok geçmeden bu değişimlerden nasibini alabilir.

Jant çapına göre değişkenlik göstermekle birlikte güncellenen Qashqai, 1.5 dCi motoruyla 3.8 l / 100 km gibi tutumlu bir tüketim değeri ve kilometrede 100 g CO2 emisyonu sunacak.

Japon marka, ekstra güç ve iyileştirilen yakıt ekonomisi için yağ soğutucu, yağ filtresi, çift ağırlıklı volan, vakum pompası ve yüksek basınç yakıt pompasını elden geçirmiş. Gerçek dünya koşullarını temel alan WLTP gelene kadar yürürlükte olan Euro 6d-TEMP normunun tutturulması için Nissan, ünlü crossover modeline Seçici Katalitik Redüktör (SCR) eklerken NOx emisyonlarının düşürülmesi için AdBlue tankı eklenmiş.