28 Mayıs Cumartesi günü oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde, organizasyonun resmi otomotiv sponsoru Nissan, sezonun en heyecan verici anlarını ve oyuncularını açıkladı.

Nissan, Loughborough Üniversitesi’nin spor bilimi uzmanlarıyla birlikte Nissan Heyecan Endeksi’ni kullanarak, UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında toplanan verileri analiz etti. Özel bir çalışmayla oluşturulan bilimsel formüller, en heyecan verici takımları, anları ve oyuncuları belirlemeyi sağladı.
 
Futbolseverlerin kalp atışları, nefes alışverişi ve elektrodermal aktivite gibi fiziksel davranışlarındaki artış, bu yıl Şampiyonlar Ligi’nin en heyecanlı beş anının belirlenmesine yol gösterdi. Bu yılın en heyecan verici anı, Bayern Münih’li Thomas Müller’in takımının Juventus ile oynadığı son 16 karşılaşmasında attığı ve beraberliği getirip mücadeleyi uzatmalara götüren ikinci golü oldu:
 
 
Sıralama    Kalp atışındaki artış %    Mücadeler       
1                   44.8                              FC BayernMünih’in beraberliği getiren ikinci golü (Juventus F.C. karşısında)       
2                   42.6                              Paris Saint-Germain’in ilk golü(Chelsea FC karşısında)       
3                   35.7                              Real Madrid C.F.’nin beraberliği getiren ikinci golü (VfLWolfsburg karşısında)       
4                   31.5                ChelseaFC’nin beraberliği getiren ilk golü (ParcdesPrinces Stadı’nda, Paris Saint-Germain’e karşı)       
5                   31.5                              Paris Saint-Germain’in galibiyet golü (Chelsea FC karşısında)     

 
İki Madrid takımı arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde, Nissan ve Loughborough Üniversitesi ayrıca en heyecan verici Madrid 11’ini de yayınladı. Kurulan takım Atlético Madrid ve Real Madrid oyuncularından oluşurken, kadronun belirlenmesinde oyuncuların turnuva boyunca elde ettikleri Opta istatistiklerine göre ortaya çıkan “heyecan puanları” dikkate alındı:

 
Pozisyon   Oyuncu  
Kaleci      KeylorNavas       
Defans    Daniel Carvajal       
Defans    Diego Godín       
Defans    Danilo       
Defans    FilipeLuis       
Orta saha    Koke       
Orta saha    Gabi       
Orta saha    Casemiro       
Forvet    AntoineGriezmann       
Forvet    Cristiano Ronaldo       
Forvet    Gareth Bale     
 

Şampiyonlar Ligi Finali için belirlenen en heyecan verici 11’in dışında Nissan, heyecan verici bir liste daha oluşturdu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oyuncuların elde ettiği Opta istatistikleri baz alan listenin zirvesine aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nin en golcü ismi olan Real Madrid’li Cristiano Ronaldo kuruldu. Portekizli yıldızı Barcelonalı Neymar takip ederken, Zenitli Hulk üçüncü basamağa yerleşerek Lionel Messi’nin önünde yer almayı başardı. 

Nissan’ın anketine göre ise Avrupalı futbolseverler Arjantinli yıldız Lionel Messi’yi izlemesi en heyecan verici futbolcu seçti.
 
 
Sıralama    Oyuncu                   Takım       
1                Cristiano Ronaldo    Real Madrid C.F.       
2                NeymarJr                    FC Barcelona       
3                Hulk                             FC ZenitSt Petersburg       
4                LionelMessi               FC Barcelona       
5                AlexisSanchez           Arsenal FC       
6                LuisSuarez                 FC Barcelona       
7                AntoineGriezmann    Atlético Madrid       
8                William                        Chelsea FC       
9               JavierHernandez        Bayer 04 Leverkusen       
10             Nicolas Gaitan            S.L. Benfica     
 
Nissan Europe’un Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Diernaz yaptığı açıklamada, “Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde futbolseverler için yaptığımız herşeyin merkezine heyecan koyduk. Nissan marka elçilerinin futbolseverlere yaptığı sürprizlerden şanslı futbol tutkunlarının San Siro Stadyumu’nun çimlerinde UEFA Bayrağı’nı taşımasına kadar farklı aktiviteleri hayata geçiren Nissan, futbolseverlerin unutulmaz anlar yaşamalarını sağladı” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları bir ankette Avrupalıların futbolu seksten daha heyecan verici bulduklarının ortaya çıktığını söyleyen Diernaz, “Bunun nedenini bulmamız gerektiğini biliyorduk ve “Heyecan Endeksi” de böyle ortaya çıktı. Kampanyamız, dünya futbolunun en heyecan verici iki takımının Milano’daki kapışmasıyla zirveye çıkacak. UEFA’nın partneri olarak geçirdiğimiz ikinci sezonun zirvesi Milano’da gerçekleşecek ancak bu bizim heyecanlı olanı bulmak için çıktığımız tutkulu yolculuğun başlangıcı anlamına geliyor. Bu yolculuk bazen otomobillerimizin sunduğu özelliklerle, bazen de spor dünyasındaki diğer işbirliklerimizle sürecek” dedi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi otomotiv sponsoru olan Nissan, futbolseverlere turnuva boyunca heyecan verici sürprizler sunarken, final maçı tüm bu sürprizlerin zirve noktası olacak. Nissan turnuva boyunca yenilikçi teknolojiyi kullanarak Avrupa genelindeki futbolseverlere heyecan verici tecrübeler yaşattı.