1992’de Dr. Ekber ONUK ile birlikte tasarladığı Motali adlı motoryatı görmek amacıyla Türkiye’ye gelen Nissan Global Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alfonso ALBAISA, bir modeli tasarlarken otomobil dışında da pek çok kaynaktan beslendiğini, ses getiren bir tasarımın ancak özgür ve girişken bir ruhla ortaya çıkabileceğini belirtti. ALBAISA’ya göre bu şekilde tasarlanan Nissan modelleri gelecekte de lider olmaya devam edecek

Japon otomotiv devi Nissan’ın Global Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alfonso ALBAISA, geçen hafta sonu Türkiye’yi ziyaret etti. ALBAISA, Nissan’ın Intelligent Mobility vizyonunun simgesi olan, geniş kitlelere hitap eden elektrikli aracı yeni LEAF modelinin global lansmanının ardından gerçekleşen ziyaret sırasında, yıllar önce tasarladığı motoryatı de gezme fırsatı buldu. 

Hayatı boyunca tüm tasarımları için farklı kaynaklardan ilham aldığını belirten ALBAISA, Nissan’ın dünyaca ünlü modellerinin bir numaralı tasarım otoritesi konumunda. İster bir yat olsun ister bir otomobil, bir tasarımın asıl tetikleyicisinin girişimci ruh olduğuna inandığını belirten ALBAISA; “Nissan'da baş tasarımcı kimliğine sahip olan biri sadece otomobile odaklanmamalı. Tasarım söz konusu olduğunda her şeyden ilham alabilirsiniz” dedi.

ALBAISA, “Özgün tasarımın getirdiği bu heyecan Nissan’ın tüm modellerinde var. Örneğin Qashqai’nin şehirde kalıcı bir yaşam kuran ama aklı şehir dışında olan, düzeni ve disiplini seven ama aynı zamanda maceraya da açık olan bir kişiliği var. Tıpkı küçük kardeşi Juke gibi aynı anda hem şehirde hem de doğada. Ya da Navara’nın gücü, X-Trail’in maceraperest ruhu hep bu girişimci ruhun birer yansıması. İşte, ilhamını tam da yaşamın kendisinden alan otomobiller tasarlıyoruz” dedi.

Alfonso ALBAISA’nın dünyanın en iyi otomobil tasarımcılarından biri olduğunun altını çizen Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan ÖZKÖK: “Onun Nissan modellerine kattığı değer; sadece özgün, tabuları yıkan, sıra dışı tasarımından ibaret değil. Yaratıcılığı ile mevcut Nissan müşterilerine olduğu kadar tüm otomobil severlerde de müthiş bir heyecan uyandırıyor. Onun tasarlayacağı yeni modellerle Nissan olarak, özellikle SUV pazarındaki liderliğimiz devam edecek” dedi.