Nissan Türkiye yeni Genel Müdürü Sinan Özkök basın mensuplarıyla tanışma toplantısında biraraya geldi. Aslında 22 yıldır otomotiv sektöründe görev yapan; Renault Türkiye ve Paris'te çeşitli etkin görevlerde bulunan Özkök otomotiv medyasının yakından tanıdığı bir isim. Türkiye'de yeni bir yapılanan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök'ün yaptığı açıklamaların satır başları:

Sinan Özkök’ün otomotiv sektöründeki 22 yıllık deneyimi, 22 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Nissan Otomotiv A.Ş.’nin ülkemizde büyümesi için kilit rol oynayacak. Nissan Otomotiv A.Ş., dünyanın en büyük 20 otomobil pazarından biri olan Türkiye’de, lider Japon markası olmayı hedefliyor.

Hedefimiz Türkiye’de en çok satan Japon markası olmak

Nissan Otomotiv A.Ş., birleşmenin yarattığı güçlü sinerjiyle Türkiye pazarında, vites büyüttü.  Türkiye’de en çok satan Japon markası olmayı hedefleyen Nissan Otomotiv A.Ş., özellikle ittifakın sinerjisinden yararlanarak ve dünyadaki modellerini Türkiye’ye taşıyarak bu hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.  Bu anlamda, segmentinde liderlik yapmış Pick Up’ı yeni Nissan Navara ile başlayacak yeni ürün dalgası, önümüzdeki dönemde diğer segmentlere de hitap edecek farklı ve yeni ürünlerle devam edecek. Nissan, yeni dönemde oluşturduğu yönetim stratejisiyle ve yeni modellerle Türkiye pazarında etkinliğini artırarak, hızlı bir büyüme süreci başlattı. Yeni markaların yanı sıra gereken yerlerde bayi teşkilatını da güçlendirecek olan Nissan Otomotiv A.Ş., ayrıca filo yatırımlarına da hız verdi. 

İç pazarın ivmelenmesi yatırımcıyı cezbedecek

İç pazarda oluşturulacak güçlü talep, otomotiv yatırımcılarının Türkiye pazarına yatırım anlamında ilgisini artıracaktır. Bu, hem yeni yatırımcının cezbedilmesi, hem de Türkiye’de var olan markaların yeni modellerini Türkiye’de üretmeleri anlamında,  tetikleyici bir unsur olacaktır.