Satış sayıları azalsa da Japon üretici, efsane Z modelini bitirmek istemiyordu. Bu fikrin sonucu olarak ise bugün karşımıza, yeni Z Proto modeli çıktı. Tabi bu araç, adından da anlaşılacağı üzere maalesef ki seri üretim modeli değil.

Z Proto, Z’lerin 50 yıllık mirasına saygı niteliğinde detaylarıyla, tamamen modern bir spor otomobil olarak nitelendiriliyor. Örneğin, göz yaşı şeklindeki LED farlar ile 70’lerin JDM 240ZG‘sine atıfta bulunduğunu söylemek mümkün. Dikdörtgen ızgarasıyla 350Z-370Z modellerine selam verirken, tavan çizgisi ve kabin tasarımıyla ise Z modellerinin genlerini hissettiriyor.

 

Aracın arka tarafına baktığımızda ise 300ZX modelinden ilham alınan ve modernleştirilen, nevi şahsına münhasır farları görüyoruz. Nissan, farların siyah çerçevesini, farlara “keskin bir parlaklık” vermesi için yaptığını söylüyor.

Nissan’ın 19 inçlik jantlar seçtiği Z Proto’da, çift egzoz yer alıyor. Ön, arka ve yan tamponların da dahil olduğu bazı noktalarda karbon fiber materyale yer verilmiş.

 Dış tasarım retro bir çizgiye sahipken kabinde oldukça modern bir hava hakim. 12.3 inç dijital gösterge paneli ve yeni nesil bilgi-eğlence ekranı ile bu hava pekiştirilmiş.


Nissan çok fazla ayrıntıya girmedi. Fakat Z Proto’ya hem yol hem de pist için ideal bir kabin yaratmak istemişler. Bunun için motor sporları efsanelerinden tavsiyeler istediklerini söylediler.

Japon üretici, esas araçta, altı ileri manuel şanzıman ve çift turbolu V6‘ya yer verileceğini doğruladı. Belirli sayılar verilmese de yeni aracın, 332 beygir güç ve 366 Nm torka sahip 370Z’den daha güçlü olacağı belirtildi.