-Bir önceki nesil Micra’da % 70 kadın, % 30 erkek kullanıcı oranına sahiptik. Yeni Micra’da yapılan değişiklikler ile birlikte hedef kitlemizi % 50 kadın % 50 erkek olarak belirledik. Özellikle sportif tasarımı ve teknolojik donanımları sayesinde erkek hedef kitlede “kadın otomobili” algısı azalmaktadır. Kasım 2019’dan günümüze kadarki satışlarımız tüketici hedef kitlemize paralel gerçekleşmektedir. Nihai sonuçlarımız yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz Müşteri Model ve Marka araştırmamız sonucunda netlik kazanacaktır.

Yeni Micra'daki hedef yaş aralığınız nedir?

-4. Nesil Micra evin 2. Aracı ve 25-50 yaş kullanıcı profiline sahip iken, Yeni Micra C-segmentinde görmeye alıştığımız teknolojik donanımları ve genişleyen boyutlarıyla evin 1. Aracı konumuna geçiyor. Bu doğrultuda yaş aralığı da 30-50 olarak değişti. 

Pandemi sürecinde araç bulma zorlukları yaşandı mı neler yaşadınız?

-COVID-19 salgını ile beraber ekonominin önemli unsurlarından biri olan otomotiv sektörünün, üreticiler, distribütörler, bayiler, tedarikçiler ve finansal hizmet sağlayıcılar dahil olmak üzere tüm iş ortaklarını etkilediğini görüyoruz. Tüm ilgili oyuncular, salgının etkisini hızlı bir şekilde değerlendirerek, salgınla birlikte ortaya çıkacak güçlükleri hem müşterileri hem de çalışanlarıyla birlikte aşmak için gerekli adımları atma gayretinde oldular. Bu süreçte peşi sıra fabrikaların kapanması ile beraber zorluklar yaşamış olsak da, önümüzde ki süreçte hızlıca tüm aksiyonlarımıza devam edeceğimizi belirtmek isteriz. 2020 Ocak-Mayıs aylarında gerçekleştirdiğimiz Micra satış adedi 288’dir.

Hedefimiz segmentin en önemli oyuncuları arasında olmak… 

Covid-19 pandemisi sonrasında araç alımına yönelen potansiyel müşterilerin birinci önceliği araçtaki fiyat fayda dengesi ve şehirde kullanım kolaylığı. Bu noktada Micra’nın da içinde bulunduğu B-Hatchback segmentinin fiyat aralığı, boyutları ve kullanım kolaylığı sağlayan teknolojik özellikleriyle ön plana çıkmasını bekliyoruz. Micra B-Hatchback segmentinin en önemli oyuncuları arasında olmayı hedefliyoruz.