Heyecan uyandıran tasarımıyla dikkat çeken, tamamen elektrikli, 4 koltuklu crossover konsepti Nissan IMx, otonom sürüş özelliği ve 600 kilometre'nin üzerinde menzil sunuyor. Nissan’ın yeni elektrikli araç platformu üzerine yükselen konseptte 320 kWh kapasiteli ve 700 Nm torka sahip iki adet elektromotor kullanıma sunuluyor. Tamamen düz bir zemine olanak tanıyan platform bir yandan yaşam alanının daha kullanışlı olmasını sağlarken, aynı zamanda sürüş dinamiklerine katkı sağlıyor. Platformun getirisi olan düşük ağırlık merkezi, crossover segmentine yeni sürüş dinamikleri kazandırıyor. İnsan müdahalesi olmaksızın tamamen özerk sürüş olanağı sunan yeni Nissan LEAF’in ProPILOT teknolojisini bir adım daha ileri götüren IMx, en yeni otonom sürüş teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. ProPILOT sürüş (PD mode) ile sistem, direksiyon simidini araç gövdesinin içinde tutarak, ön ve arka koltukları otomatik olarak daha rahat bir konuma getiriyor. Böylece yolcuların rahatlamaları ve keyifli bir yolculuk geçirmeleri sağlanıyor.

 

Öte yandan Nissan IMx, otomobil ile sürücü arasında daha güvenli, daha kullanışlı ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sağlayacak şekilde tasarlandı. Gösterge tablosunun üzerindeki panoramik kavisli ekran ve LCD panel, yolcuların dışarıdaki manzaranın keyfini çıkarmasına, video izlemesine veya biriyle uzaktan görüntülü sohbet etmesine olanak tanıyan özel bir eğlence merkezi haline geldi.

Göstergeleri ve bilgi-eğlence sistemi jestler ve göz hareketleri ile kontrol edilebilen IMx sezgisel kontrole imkân tanıyarak sürücülerin sürüşe odaklanmalarına ve çeşitli bilgilere akıllı, kolay ve güvenli bir şekilde erişmelerine olanak tanıyor.

 

Manuel sürüş (MD modu) seçildiğinde, direksiyon simidi ve koltukları orijinal pozisyonlarına geri dönerek sürücüye otomobilin kontrolünü bırakıyor. Tüm bu özellikleriyle IMx, hem sürücüye hem de yolculara keyifli seyahat imkanı tanıyor.

 

İnovasyon; ister kablosuz, isterse de kablolu olsun araçla elektrik şebekesi arasında bağlantı kurmaya sağlayan ve gerektiğinde güç kaynağı olarak elektrik şebekesine enerji aktarmaya da imkân tanıyan yüksek kapasiteli batarya ile devam ediyor.

 

Yapmış olduğu değerlendirmede sıfır emisyonlu crossover konsepti Nissan IMx’in Nissan Intelligent Mobility'nin geleceğini gözler önüne serdiğini ifade eden Elektrikli Araç Pazarlama ve Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Nissan'ın Japonya, Asya ve Okyanusya Yönetim Kurulu Başkanı Daniele Schillaci: “Nissan, Intelligent Mobility ile insan ve araç arasındaki iletişim biçimini değiştirirken aynı zamanda yakın gelecekte ve sonrasında otomobillerin toplumla nasıl etkileşime geçeceğine dair yön veriyor” dedi.

 

Etiketler: otomobil   nissan   tokyo motor show  

Facebook Yorumları