Nürburgring Nordschleife pistinin ünlü Brunnchen etabında iki adet keskin virajın ardından gelen son derece hızlı yukarı tırmanışlı viraj çizgisi izliyor. Dikkatsiz bir sürücü burada çok erken veya geç davranarak aracı pist dışına kolaylıkla çıkarabilir. Bir de buna piste dökülen yağı eklerseniz, işler iyice tehlikeli bir hâl alıyor.

 

Bazı sürücüler mesajı alırken, bir bölümü bunu algılayamadı. Bunlardan bir tanesi de bir başka BMW sürücüsüydü. Virajı tamamen kaçıran ve pist dışına doğru kayan BMW'nin gittiği noktada kollarını sallayan bu arkadaş bulunuyordu. Neyse ki bu iyiliksever kişi son anda bariyerlerden dışarı atlamayı akıl ederek BMW'nin yolundan çekilmeyi başarıyor. Kameramanın tepkisi tamamen haklı, zira ucuz atlatılmış bir kaza söz konusu.

Buna rağmen birkaç sürücü daha viraja çok hızlı girmeye devam ediyor ve viraj kısa sürede bir otoparka dönüşüyor. Sonuç olarak seans durduruluyor ve hasarlı araçlar çekiliyor.

Hakem hariç herkesin hatalı olduğu bu olayda iyiliksever olmaya çalışan kişi pistin kenarında durmamalyıdı. BMW sürücüsünün dikkatini dağıtmış olması muhtemel kişi kendi ölümüne neden olabilirdi. Bunun yanında yavaşlamayan sürücüler de aynı oranda hatalı görünüyor.

Umarız herkes dersini almıştır.