Yeni Audi RS3 Sportback, kompakt segmentte Ingolstadt premium otomobilin sportif öncüsünü tamamlıyor. 2016 Paris Motor Show'da RS3 Sedan'ın dünya prömiyerinin ardından Audi RS3 Sportback 2017 Cenevre Uluslararası Motor Show'da yer almaya hazırlanıyor. Dünyadaki en güçlü beş silindirli hatchback in, olağanüstü dinamizm ve daha keskin bir görünümü ile otomobil, size duygusal bir sürüş deneyimi sunuyor.

Audi Sport GmbH CEO'su Stephan Winkelmann, "Audi RS3 Sportback, müşterilerimize RS dünyasına çekici bir başlangıç ​​sunuyor" dedi. "2011 yılından bu yana sportif kompakt model kendini pazarda oldukça başarılı kanıtladı ve yeni beş silindirli motor ile Audi RS3 Sportback sınıfının başında ve bu güçlü kimliğiyle yoluna devam ediyor." dedi.

Audi RS3 Sportback'in etkileyici performansının ardında dünyanın en güçlü beş silindirli motoru olan 2,5 TFSI güç ünitesi var. Selefi motora göre 33 hp daha fazla 294 kW (400 hp) çıktı - diğer özellikleri arasında alüminyum krank kutusu sayesinde 26 kilo (57.3 lb) daha hafif. Maksimum 480 Nm (354.0 lb-ft) tork 1,700 dev / dak gibi düşük devirlerde sağlanıyor ve 5.850 dev / dak'a kadar sabit kalıyor. RS3 Sportback, 4.1 saniye içinde 0 ila 100 km / s hızına çıkabiliyor. Bu olağandışı çekiş gücünün etkisi, ateşin doğrudan bitişik silindirler arasında ve geniş aralıklı olan silindirler arasında dönüşümlü olmasından kaynaklanan beş silindirli hatasız sesle yoğunlaşıyor. Audi, isteğe bağlı olarak, elektronik olarak sınırlı olan üst hızı 250 km / sa'den 280 km / saate kadar artıracak.

Daha iyi karışım hazırlığı için, yeni 2,5 TFSI motor, emme manifoldu ve yanma odaları içine çift enjeksiyon kullanıyor. Egzoz tarafında Audi valvelift sistemi, düşük ve kısmi yükte ılımlı yakıt tüketiminin yanı sıra daha fazla spontan gaz kelebeği tepkisi ve tam yükte çekiş gücü yüksek seviyesi için gaz ve motor devrine bağlı olarak vana açılma süresini kontrol eder. Yeni Avrupa Sürüş Çevriminde (NEDC) RS3 Sportback, km başına 189 gram CO2'ye (304,2 g / mi) denk gelen, 100 kilometrede 8,3 litre yakıt kullanıyor (28,3 ABD mpg).

Değişken güç dağıtımlı quattro farkı

S tronic yedi ileri çift debriyaj iletim ve quattro sürekli dört tekerlekten çekiş, beş silindirin gücünü yola aktarıyor. Elektro-hidrolik çoklu plakalı kavrama, tahrik torkunu akslar arasında değişken olarak dağıtır. Sürüş sportif, daha hızlı ve daha sıklıkla torkun büyük bir kısmını arka aksa ulaşıyor. Quattro yönetimi dinamik taşıma sisteminde standart bir özellik olarak entegre edilmiştir Audi drive select, direksiyonda olduğu gibi.

S tronic, motor yönetimi, ayarlanabilir egzoz flepleri ve uyarlanabilir amortisör kontrollü isteğe bağlı RS spor süspansiyonu. Sürücü, bu bileşenlerin çalışmasını, konfor, otomatik ve dinamik olmak üzere üç mod arasında bireysel olarak değiştirebilir. Tekli seçimli tork kontrolü ve RS için özel olarak ayarlanmış spor modu ile Elektronik Stabilizasyon Kontrolü (ESC) kullanılarak elleçleme işlemi tamamlandı.

Audi RS3 Sportback ve RS3 Sedan için siparişler Nisan 2017'den itibaren "Audi Sport" etiketi altında Avrupa'da başlayacak; aracın piyasaya çıkışı ise Ağustos 2017'de gerçekleşecek. Audi RS3 Sportback'in taban fiyatı Avrupa'da 54.600 € ve Audi RS3 Sedan'ın ise 55.900 € 'dan başlayacak.