Şu anda okuduğunuz günlük dijital OTOMOBİL GAZETESİ’nin 18. Sayısı… Yani Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan bir yayının 18. Günü… 2,5 milyonu aşkın Turkcell Dergilik kullanıcısının Ulusal Dergiler bölümünden ulaşabildiği içeriği sadece otomotiv olan bir günlük gazete… Okur profili dergiler ve gazeteleri orijinal görünümüyle ama dijital platformda okumak isteyen yenilikçi ve çağdaş bir okur grubu. Her gün yaklaşık olarak 50 bin gazete bu platformdan okunuyor. Büyük koca koca sözde gazetelerin bayi satışları 10-20 bin arası değişirken 50 bini aşkın bir gazete sadece buradan okunması küçümsenecek bir şey değil… Hele hele bilindik, alışılmış gazetelerin yanında yer alan OTOMOBİL GAZETESİ için önemli bir başarı… Dün gece bu satırları yazarken 13 bine yakın okur OTOMOBİL GAZETESİ’ni indirmişti. Reklamı, tanıtımı, bilinirliği olmayan, içeriğinde sadece OTOMOTİV olan gazete 18 günde 13 binli rakamlara ulaşmıştı bile. Üstelik otomotiv sektöründe işlerin pek de iyi gitmediği, araçların satılmadığı, bayi showroom trafiğinin neredeyse sıfıra indiği şu günlerde insanlara otomotiv okutmak pek de kolay olmasa gerek.
MÜDÜR DEĞİL ÜRÜN GAZETESİ
Ama biz yola çıkarken otomotiv sektöründe “Müdür değil Ürün” gazetesi yapmak için yola çıktık. Yani asıl hedefimiz; otomobili olan-olmayan, otomobil almak-satmak isteyen gerçek otomobil kullanıcısına yönelik haberlerle yer verecektik. Öyle de yapıyoruz. Yol gösteren, fikir veren, alternatif sunan, bilgi veren haberler yapıyoruz. İşte bu indirilme rakamları da bunun bir göstergesi. Sektör haberleri de yapıyoruz doğal olarak. Ama markaların genel müdürlerine yaranmak, onlarla aramızı hoş tutmak için onları şişiren ve onların hoşuna gidecek haber yapmıyoruz. Haber değeri varsa haber neyse onu yapıyoruz.
HYUNDAI GENEL MÜDÜR HABERİ
İşte bu yazdıklarıma küçük bir örnek vermek istiyorum. İki gün önce  Hyundai Assan’da  bir Genel Müdür değişikliği yaşandı. Okurun hiç de umurunda olmayan bu haber bazı sitelerde ve sosyal medyada büyük bir olaymış gibi yazıldı-çizildi. Haberi biz de dün bu gazetede verdik. Ama biz olayın iç yüzüyle, Hyundai yöneticilerinin pek de hoşlanmayacağı tarzda verdik. Çünkü bizimki haberdi! Hyundai üst düzey yöneticilerin gönlünü hoş tutmak gibi bir tavrımız olmadı. Ama sosyal medya paylaşımları hiç de doğruyu yansıtmıyordu! Dediği gibi bu haber gerçek otomotiv okuru için sıradan bir sektör ve insan kaynakları haberiydi…
Neyse, işimiz çok ve yolumuz uzun… Eylül ayına 30 bin hedefimiz var, çok çalışmamız lazım…