Ekim ayında, 0-3 ve 4-6 yaş gruplarındaki araçların payı Eylül ayına oranla yükseldi. Ayrıca, Ekim ayının en çok ilan verilen vasıta kategorisi Otomobil oldu.  Otomobili; Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Motosiklet ve Ticari Araçlar takip etti. Vasıta kategorisinin tamamı incelendiğinde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Karavan ilanları %77, ATV’ler %32, Elektrikli Araçlar ve Motosiklet ilanları ise %16 arttı.

 Marka & Model sıralamasında ilk sırada yine Renault – Clio yer aldı. Sıralama, Volkswagen Passat, Opel Astra, Renault – Megane ve Ford - Focus ile devam etti. Ekim ayında en çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ilk sırayı yine Nissan aldı.

Ekim ayında en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2015 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı. Geçtiğimiz ay üçüncü sırada yer alan 2012 model otomobiller bir üst sıraya yükseldi.

Tüm ilanlar arasında araçların %30’u 0 – 100bin kilometre aralığında yer aldı. İlanların %24,1’i 50.001 - 100.000 TL aralığında satışa sunuldu.

 Ekim ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken marklar Eylül ayı ile aynı kaldı ve sıralama Volkswagen, Renault, BMW, Opel ve Ford şeklinde gelişti.

Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 11 dakika 3 saniye.