Opel, CEO'su Michael Lohscheller aracılığıyla PSA Grubu patronu Carlos Tavarez ile birlikte, markanın yeni stratejik planını duyurdu. PACE! adlı proje, olumlu bir serbest nakit akış üretmeye ve karlı bir iş modeli oluşturmaya katkıda bulunacak çeşitli girişimler içeriyor.
Tüm Opel/Vauxhall modellerinin beklenenden daha hızlı bir şekilde Fransız platformlarına geçeceği doğrulandı. 2024 yılından itibaren iki markanın da tüm binek otomobilleri PSA Grubu’nun teknolojilerine dayanıyor olacak. Kullanılan toplam platform sayısı, 9’dan yalnızca 2’ye indirilecekken, güç aktarma organı aileleri şu anki rakam olan 10’dan 4’e optimize edilecek.
PSA mimarilerini kullanan ilk Opel modelleri, yeni Combo ve 2019'da yeni nesli gelecek olan Corsa olacak. Her yıl "bir büyük lansman" gerçekleşecek ve Alman marka en az 2020'ye kadar dokuz yeni model sunacak.

Opel'in bir diğer önemli hedefi ise "Avrupa’da CO2 lideri olmak" olacak. Firma, bunu başarmak için, 2024 yılına kadar tüm binek otomobillerinin saf elektrikli veya bir hibrit versiyonunu sunacak. Ayrıca, içinde bulunduğumuz on yılın sonuna gelindiğinde Opel, Grandland X'in bir PHEV versiyonu ve bir sonraki Corsa'nın tamamen elektrikli bir varyantı da dahil olmak üzere dört adet elektrikli araca sahip olacak.
Alman şirketinin Russelsheim'daki mühendislik merkezi, gelecekte otomobil üreticisinin tüm modellerinden sorumlu olacak. Sadece bu değil, aynı zamanda tüm PSA Grubu için küresel bir yeterlilik merkezi haline gelecek. Burada Alman ve Fransız mühendisler yakıt hücreleri, belirli otomobil sürüş teknolojileri ve sürücü asistanı gibi farklı alanlarda çalışacak.

Son olarak, Opel, 2022 yılına kadar 20'den fazla yeni pazara girecek ve ayrıca "küresel orta vadeli yurtdışı karlı ihracat fırsatlarını keşfedecek".
Lohscheller, “PACE! tam potansiyelimizi açığa çıkaracak. Bu plan şirket için, çalışanlarımızı sert rüzgarlara karşı korumak için ve Opel/Vauxhall'u sürdürülebilir, karlı, elektrikli ve küresel bir şirket haline getirmek için çok önemli" diyor.