Alman otomobil markası Opel, Mart ayındaki Cenevre Fuarı'nda tanıtılan GT konseptinin üretimine hâlâ karar veremedi. Alman üretici bu konseptin hayata geçmesi için daha iki yılı olduğuna inanıyor. Bu yüzde Opel patronları bu fikri hâlâ tartışıyorlar ve birçoğu bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyor. Görünen o ki konsepti hayata geçirmek için en büyük sıkıntıların başında doğru platformu bulmak yatıyor çünkü arkadan çekiş konsepti GT için vazgeçilmez detaylardan biri. 

Opel başkanı Karl-Thomas Meumann araç için: “Bu hem bizim hem de halkın seveceği türden bir otomobil. Bu yüzden GT'yi gerçekten üretmek istiyoruz. Önemli olan doğru yaklaşımda bulunmak, bu yüzden takip edebileceğimiz farklı senaryoları inceliyoruz. Platform da sıkıntılarımızdan biri." diyor.

Otomobilin Mokka X SUV modelinde kullanılan dört çeker platformla üretilme şansı var. 2016 Cenevre Fuarı'nda hemen sonra Neumann ellerinde arkadan çekişli platform olmadığını söylemişti ve şimdi GM böyle bir platform için para harcamak istemiyor gibi görünüyor.