Yeni Grandland X test sürüş etkinliği sırasında soruları yanıtlayan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik şu açıklamalarda bulundu: 

“2012’den günümüze PSA ile hâlihazırda süregelen başarılı işbirliğimizin meyvesi Grandland X, PSA’daki çalışma arkadaşlarımızla birlikte ne kadar uyumlu çalıştığımızın ve markalarımızın değerlerine sadık, heyecan verici otomobiller yaratacağımızın bir göstergesi. Avrupa’da ve ülkemizde kompakt SUV segmenti önümüzdeki dönemde yoğun rekabete sahne olacak olsa da Yeni Grandland X ile biz bu rekabete hazırız.  Gelecekte de Opel markamız herkes için Alman yüksek teknolojisi, mühendisliği ve tasarımı sözünü tutmaya devam edecek. En yeni ve faydalı yenilikleri herkes için ulaşılabilir kılmayı sürdüreceğiz. Platform ve Güç Aktarım sistemleri gibi Grup PSA teknolojilerine dayalı tüm Opel otomobilleri Rüsselsheim’da geliştirilecek, böylece Opel’ler her zaman Opel kalacak. Otomobillerimizi müşterilerimizin bizi tercih etmesinde fark yaratan temel unsurları koruyacak şekilde tasarlayacağız: Alman mühendisliği, kalitesi ve güvenilirliği. Diğer taraftan PSA grubu ile birlikte, pazar payımız yaklaşık yüzde 17’ye ulaştı ve Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi konumuna geldik. Böylece, sürekli değişim gösteren rekabetçi pazarda daha da başarılı olmak için ihtiyacımız olan güce sahip olduk. Geleceğe güvenle bakmamıza imkan tanıyan bir diğer gelişme ise, 9 Kasım 2017 tarihinde başarılı ve güçlü bir gelecek için açıkladığımız PACE! planımız. Bu plan doğrultusunda Opel markamızı sürdürülebilir kârlılığa sahip, Elektrikli ve küresel bir şirket haline getireceğiz. Geleceğimizi güvence altına alacağız ve Groupe PSA’nın gelişimine Alman detaycılığı ile destek vereceğiz. 

2020’de 9 yeni modelimizi pazara sunmuş olacağız 
2022’den itibaren 20 yeni ihracat pazarına ulaşarak küresel boyutta kârlı ihracat fırsatlarını yakalayacağız
2024’ten itibaren tüm Opel modellerimiz, geliştirilmesine yoğun katkı verdiğimiz PSA ortak mimarilerinesahip olacak.  Planı uygulanmaya başladık ve tüm ekibimiz hedeflerimize ulaşmak için son gücüyle çalışıyor.”
KUTU
GRANDLAND FİYATLARI
2017’de Enjoy ve Excellence donanım seviyelerinde satışa sunulan Grandland X’e 2018’de panoramik cam tavan hariç tüm opsiyonları bünyesinde barındıran Ultimate seviyesi de eklendi. 2018 model yılı tavsiye edilen satış fiyatları ise şu şekilde:
Enjoy
1.2 130 HP Manuel Şanzıman S&S MT-6 (Benzin) 140 bin 900 TL
1.2 130 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Benzin) 160 bin 900 TL
Excellence
Excellence 1.2 130 HP Manuel Şanzıman S&S MT-6 (Benzin) 171 bin 900 TL
Excellence 1.2 130 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Benzin) 182 bin 900 TL