1998 yılından günümüze Hyundai Assan’da başlayıp Doğuş Otomotiv’de devam eden 20 yıllık bir otomotiv kariyerine sahip Çağrı Öztaş Opel bünyesine katılıyor. Öztaş, Groupe PSA çatısı altında Opel Türkiye operasyonunu yönetecek.

 

Öztaş devir teslim töreninde 2006 yılından günümüze genel müdür pozisyonunda bulunan Özcan Keklik’e teşekkür ederken, Keklik yönetimi süresince imza atılan başarılara ve Opel Türkiye ekibi ve bayi ağının gücüne vurgu yaptı.

 

Özcan Keklik Opel Türkiye’nin kurulduğu 1990 yılından günümüze yurt içi ve yurt dışı çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. 2006 yılında Opel markasının ülkemizdeki ilk Türk Genel Müdürü oldu. Keklik, yeni dönemde Öztaş’a ve Opel Türkiye ekibine üstün başarılar diledi.

 

Öztaş: “Ülkemiz otomotiv sektöründe Opel markası müşterilerine Alman mühendisliği ve kalitesini sunan önemli markalarından biri. Aynı zamanda müşteri memnuniyetine odaklanan bir marka. Yeni dönemde ekipçe görevimiz Groupe PSA’nın desteği ve markamızın gücüyle teslim aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımak, müşterilerimizle, bayilerimizle, iş ortaklarımızla daha kârlı, daha sürdürülebilir bir büyüme yaratabilmek olacak” dedi.

 

Çağrı Öztaş Kimdir?

 

Çağrı Öztaş, orta ve lise eğitimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nde tamamlayıp, Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği lisansı yaptı ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamladı.

 

20 yıllık otomotiv tecrübesine sahip Öztaş, çalışmayı hayal ettiği ve aynı zamanda hobisi olan otomotiv sektörüne Hyundai Assan’da adım attı. Kariyerini 2000’den itibaren, Doğuş Otomotiv bünyesinde farklı birimlerde yöneticilik yaparak geliştirme fırsatı yakaladı.

 

Öztaş kendisini otomotiv tutkunu ve sektöre bütünsel tecrübelerle bakma şansı yakalamış bir profesyonel olarak tanımlıyor. Bunun yanı sıra, iş hayatında sürdürülebilir başarıya, ekip çalışması, sürekli gelişim ve yenilikçi yaklaşımlarla, günün güncel gereklerini anlayarak ulaşılabileceğine inanıyor.

 

1973 doğumlu olan Çağrı Öztaş, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

Opel Türkiye Hakkında

Opel Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden biri ve Ağustos 2017’den günümüze Groupe PSA’nın bir parçası. 2017’de Opel yaklaşık 1,13 milyon otomobil satışı gerçekleştirdi. Opel Türkiye ise faaliyetlerine 1990 yılında başladı. Markanın sloganı: “Gelecek Herkesindir.” Günlük yaşamda ulaşımın öneminin her geçen gün arttığı bir dönemde Opel markası Alman mühendisliğinin, kalitesinin, detaycılığının ve aynı zamanda da yeniliklerin herkes için erişilebilir olması için çalışıyor. Marka Groupe PSA’nın üretim ve ARGE ağının bir parçası olarak altı ülkede 10 fabrika, bir geliştirme ve bir test merkezine sahip. Opel Türkiye ise faaliyetlerini İzmir Torbalı ofisinden sürdürüyor. Opel ve İngiliz kardeşi Vauxhall markaları dünya çapında 60 ülkede faaliyet gösteriyor.

 

Groupe PSA Hakkında

Groupe PSA Avrupa’nın ikinci en büyük otomobil üreticisidir. Grup, 160 ülkede 200 binden fazla çalışanı ile faaliyet gösteriyor. 2017’de Groupe PSA dünya genelinde yaklaşık 3,6 milyon adetlik satış gerçekleştirdi. Groupe PSA kendine özgü otomotiv tecrübeleri tasarlıyor ve müşterilerinin tüm beklentilerini karşılayan mobilite çözümleri sunuyor. Grup bünyesinde Peugeot, Citroën, DS, Opel and Vauxhall olmak üzere beş otomobil markası bulunuyor ve Free2Move markası ile de geniş mobilite ve akıllı servis yelpazesi sunuyor. “Push to Pass” stratejik planı grubun “üstün verimliliğe sahip ve müşterilerine yaşam boyu ilişkilerini sürdüren mobilite çözüm ortağı olmayı amaçlayan küresel bir otomobil üreticisi” vizyonunu gerçekleştirmesinin ilk adımını simgeliyor. Otonom ve bağlantılı otomobillerin geliştirilmesinde öncü olan Groupe PSA, Banque PSA Finance ile finans alanında ve Faurecia ile de otomotiv ekipmanları alanında faaliyet gösteriyor.