Tamamen elektrikli Corsa ve Opel’in ilk Plug-in-Hybrid modeli Grandland X bunlardan sadece ikisi. Bu otomobiller Opel’in model atılımında kritik rol oynayacak.

Marka önümüzdeki iki yıl toplam sekiz yeni modeli pazara sunacak. 2024 yılında ise her Opel modelinde elektrikli seçenek bulunacak. Lohscheller: “model atılımımız Avrupa Birliği’nin koyduğu zorlu CO2 sınırlarını yakalamamızı sağlayacak” dedi. Ayrıca Opel şirketin başkenti Rüsselsheim’daki paydaşları ile birlikte şehrin şarj altyapısının geliştirilmesi girişimine de katkı sağlayacak.

 

Pazar Payını Artırmak İçin Hafif Ticari Araçlara Odaklanacak

 

Opel, kârlı hafif ticari segmentine yoğun şekilde odaklanıyor. Orta vadede, şirket hafif ticari segmentlerindeki pazar payını binek segmentindeki seviyesine çekmeyi hedefliyor. Bu hedef yenilenen ürün yelpazesi ile elde edilecek. Yeni Opel Combo lansmanından çok kısa bir süre sonra prestijli “Avrupa’da Yılın Hafif Ticari Aracı” ödülünü kazandı. Eylül ortasından günümüze yeni model 25 bin adet sipariş aldı. Bu rakam bir önceki modelin 2017’de gerçekleşen toplam satışını geçiyor. Bu modeli 2019’da yeni Vivaro takip edecek.

Opel CEO’su Michael Lohscheller Pace! planının uygulanmasının tüm şirket için birincil öneme sahip olduğunu vurguladı ve ekledi: “Tüm çabamızı Pace! planını hayata geçirmek için ortaya koyacak ve Alman markası olarak sürdürülebilir başarıyı yakalacağız.”