Yeni Insignia Grand Sport tamamen yenilendi. Otomobilin hem içini hem de dışını kapsayan bu yenilenme ile beraber farklı motor seçenekleri, daha geniş iç mekan ve premium segmente has özellikler de sunuluyor. İç mekânı sürücüsü ve yolcularına kendini özel hissettiren bir konfor ve ferahlık sunuyor. Arka koltukta daha geniş diz mesafesi konforlu yolculuğu garanti kılıyor. 2009’da Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen birinci nesil Insignia satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa genelinde yaklaşık 1 milyon adetlik satış rakamına ulaşırken ülkemizde de 30 bin adetin üzerinde bir satış rakamına ulaştı.

Yeni Insignia Grand Sport ülkemizde Haziran sonundan itibaren biri benzinli ve ikisi dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak.

Donanım Seçenekleri

Ülkemizde Design, Enjoy, Excellence ve Elite olmak üzere dört donanım paketi bulunacak. Görünüşü ve sunduğu sınırsız renk seçeneği gibi kişiselleştirme imkanları ile öne çıkacak Exclusive programı da ilk defa yeni Insignia ile Opel müşterilerine sunulacak.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik;

“Bu yıl hedefimiz 5.500 adet”

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik: “Türk otomobil severlerle ilk kez 20 Nisan tarihinde İstanbul Motor Show’da buluşturacağımız Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir natif olarak konumlandırıyoruz. Grand Sport ve Sports Tourer modellerimizin fiyatı ise rakiplerini kıskandıracak seviyede. Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 l dizel otomatik seçeneği yanı sıra, bu modelimizle birlikte ilk defa sunacağımız, bir önceki benzinli modele göre yüzde 10 daha düşük yakıt tüketimine sahip 1.5 l 165 hp’lik motorumuz da cazip bir seçenek olarak öne çıkacak. Ülkemiz pazarının ihtiyaçlarına yanıt verme yönünden yeni Insignia ile hedefi tam on ikiden vuracağımıza inanıyorum” dedi. Özcan Keklik Pazar ile ilgili ‘’2017 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 daralma bekliyoruz ancak yeni model ve motor seçeneklerimizle hedefimiz 2017 sonunda ülkemiz binek otomobil pazarında yüzde 8’lik pazar payına ulaşmak… Yeni Insignia Grand Sport, 2017’de (Temmuz-Aralık) hedeflenen satış rakamı 5 bin 500 adet” dedi.