Temmuz ayı içerisinde Opel’in duyurusunu gerçekleştirdiği yeni jenerasyon tasarım dilinin, elektrik planlarıyla ortak bileşenlere sahip olacağı söylendi. “Vizör” olarak nitelendirilen bu karakterle ilgili ipuçlarını bugüne kadar büyük bir titizlikle paylaşan marka, bunu temsil eden ilk konseptiyle artık karşımızda duruyor.

GT X Experimental adıyla tanıtımı gerçekleştirilen ve bundan önceki senelerde gösterimi yapılan Monza ve GT konseptlerinden izler de taşıyan proje, modernize edilmiş hatlarıyla dikkat çekiyor. Dış bölümünde akıllarda uyandırdığı minimal karakteri içerisinde de devam ettiren Opel GT X Experimental’in teknik değerleri üzerindeyse şu aşamada çok fazla durulmadığını söyleyebiliriz. İlk detaylar Toplamda 4.063 milimetrelik uzunluğunda coupe formlu bir SUV olarak karşımıza çıkan modelde; 17 inç’lik jant seti, ön ve arkadaki L formlu ışıklandırma grubu, karşılıklı açılan kapılar, panoramik sunroof, aynaların yerine kullanılan kameralar ve ışıklandırılmış Opel logosu ilk aşamada dikkat çekenler arasında. İç bölümündeki detaylar konsept bir otomobil olduğunu çok daha fazla hissettiren GT X Experimental’in konsol merkezini ve direksiyonun arkasını domine eden yüksek çözünürlükte dijital ekran konumlanıyor. Şu aşamada fark yaratan en büyük noktanın hoparlör kısmında olduğunu söyleyebiliriz. Opel tasarımcılarının sökülebilir yapıda tasarladığı ses sistemi, bu sayede kolayca dışarı taşınabiliyor. 

Bu da otomobilinin aynı zamanda taşınabilir bir müzik kutusu olarak iş göreceğine de işaret. İlk olarak Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenmesini beklediğimiz bu modelle birlikte Opel’deki değişim yansımalarını görmeye başlayacağız.