Akaryakıt sektörünün yenilikçi ve güçlü markası OPET, müşteri deneyimini geliştiren yaklaşımları, üstün ve yenilikçi hizmetleri nedeniyle Frost & Sullivan piyasa araştırma ve danışmanlık şirketi tarafından “2017 Türkiye Akaryakıt Sektörü Uygulamada Mükemmellik - Müşteri Hizmetlerinde Liderlik Ödülü’ne layık bulundu. Londra’da düzenlenen törende ödülü alan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, "Çalışmalarımızı hızla ileriye taşırken gelen bu ödül, OPET’in faaliyetlerinin ve büyüme stratejisinin uluslararası platformda onaylanması anlamına geliyor. Bu ödül, en iyi hizmeti vermeye adanmışlığımızı; müşterilerimize, çalışanlarımıza, yatırımcılarımıza ve kamuoyuna kanıtlayan güçlü bir göstergedir” dedi.

 

Frost & Sullivan tarafından yapılan açıklamaya göre OPET’i 2017 yılında bu ödüle götüren çalışmalar; ‘Teknolojik hizmetleri- Akıllı Dolum Sistemi’- ‘Çağrı Merkezi ve Bayi Uygulamaları’ ve ‘Sosyal Sorumluluk çalışmaları – Temiz Tuvalet Kampanyası’ olarak belirtildi. Müşteriye sunulan hizmetlerin kalitesini ve müşteriye etkisini ölçümleyen, Türkiye akaryakıt sektöründe yaptığı son analize dayanarak OPET’i ödüle layık gören Frost & Sullivan tarafından yapılan açıklamada “OPET yaygın istasyon ağı ve tüketici ihtiyaçlarını gözeten katma değerli hizmetleriyle pazar payını artırırken, verileri iç görüyle değerlendirerek teknolojik alt yapısı ile müşterileri için farklı hizmetler geliştiriyor. Müşterilerini yakından takip ederek, her biri özelinde ölçümlemeler yapan ve alışveriş alışkanlıklarına uygun işbirliği ve kampanyalar sunan OPET’in bu anlayışı, bağımsız kuruluşlar tarafından yürütülen müşteri memnuniyeti araştırmalarında liderliği elden bırakmamasını ve akla ilk gelen marka olmasını sağlamıştır. OPET, bir yandan da sosyal sorumluluk projelerine odaklanarak ülkesinin yaşam standartlarına elle tutulur bir katkı sağlıyor. Temiz Tuvalet Kampanyası, sektördeki istasyon tuvaletlerinin iyileştirmesinin yanı sıra tüm ülke çapında okullar ve çeşitli kuruluşlarda verilen hijyen eğitimleriyle önemli bir toplumsal girişim özelliğine sahiptir. Opet Petrolcülük A.Ş. bu gerekçelerle Frost & Sullivan’ın 2017 Uygulamada Mükemmellik Ödülü’ne layık bulundu” ifadelerine yer verildi.

 

OPET’i ödüle götüren çalışmalar:

  • 2017 yılında geliştirilen ‘Akıllı Dolum Sistemi’ ile OPET sektöründe bir ilke imza attı. Müşterilerin araçlarını elektronik ortamda pompa sistemine kaydederek araç plakaları ile akaryakıt cinsini eşleştiren ‘Akıllı Dolum Sistemi’ni devreye aldı. Sistem, dolum işlemine otomasyon ve hız kazandırdığı gibi pompalarda yanlış akaryakıt verilmesi olasılığını da ortadan kaldırdı. Sisteme dahil tüm OPET müşterilerinin araçları, akaryakıt pompası tarafından plakasından tanınarak eşleştirme yapılan ürün alımı garanti altına alınıyor. Dolum sırasında sisteme kayıtlı olandan farklı bir yakıt istenirse, sistem uyarı vererek hata yapılmasını engelliyor.
  • OPET, Çağrı Merkezi ise müşteri taleplerini hızla yanıtlama gibi katma değer yaratan ek hizmetlere de zaman ve kaynak ayırdı. Müşteri sadakat ve istasyon otomasyon sistemleriyle irtibatlı olan bilgisayar-telefon entegrasyonu, dinamik etkileşimli sesli yanıt sistemi gibi çözümlerden yararlanarak müşteri yanıtlama sürelerini kısalttı. Sahadaki ekipler şirketin çevrimiçi portalından müşteri şikayetlerine gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabilirken, bayiler de genel müdürlük ile kendileri için tasarlanan portal üzerinden hızlı ve daha verimli bir şekilde iletişim kurabiliyor.
  • 2000 yılından bu yana devam eden Temiz Tuvalet Kampanyası ile işe kendi istasyonlarından başlayan OPET, tuvalet temizliği ve hijyenini yaygınlaştırdı ve kalıcı hale getirmeyi başardı. Türkiye genelinde 18 yıldır sürdürülen kampanya ile 9,5 milyon kişiye birebir temizlik ve hijyen eğitimi verildi. Okullarda gerçekleştirilen seminerlerin yanı sıra kamu ve özel sektörden birçok kuruluş ile yapılan işbirlikleriyle temizlik ve hijyen konusunda önemli bir bilinçlenme sağlandı. Kampanya Türk Standartları Enstitüsü’nden de davet aldı. Kampanya standartları, İçişleri Bakanlığı’nca halka açık tuvaletlerin yanı sıra, işyeri ve restoran tuvaletlerinde zorunlu kılınarak ülkenin tümüne yayıldı.

CÜNEYT AĞCA: 12 YILDIR MÜŞTERİ BAĞLILIĞI EN YÜKSEK MARKAYIZ

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, ödül töreni öncesi OPET’in Londra ofisinde düzenlenen basın toplantısında OPET ile ilgili bilgi verdi: “2017’de yaygın istasyon ağımız ve kusursuz hizmet anlayışımız çerçevesinde tüketici ihtiyaçlarını gözeten uygulamalarımızla pazar payımızı hedeflediğimiz doğrultuda artırdık. Kontrollü büyüme hedefimize uygun olarak bir önceki yıla göre sektörümüz yüzde 8 oranında büyürken biz de aynı paralelde büyümeye devam etik. Ciromuz ise 2017 yılında 28.4 milyar TL gerçekleşti. Tüm satışlarda yüzde 17,8 pazar payı ile sektörümüzün 2’nci büyük şirketi konumundayız” dedi. Sektörün büyük oyuncuları arasında tek yerli şirket olduklarına da vurgu yapan Ağca, OPET’in, SUNPET markası ile birlikte 1500’ü aşkın istasyonu olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Müşteri memnuniyetine ve sosyal sorumluluk projelerine verdiğimiz önem, hem bilançomuza olumlu yansıdı hem de müşteri memnuniyetinde liderliğimizi pekiştirdik. Müşterisinin sesine kulak veren ve beklentilerini anlamaya odaklanmış bir şirket olarak yenilikçi çalışmalarımız; sonuç odaklı, uzun soluklu ve kapsayıcı sosyal sorumluluk projelerimizle, iş dünyasında fark yarattık.”

 

Akaryakıt sektörünün değişken faktörlerin ve hareketli dinamiklerin hakim olduğu bir sektör olduğunun altını çizen Ağca, 2018 yılına ilişkin hedeflerini şöyle özetledi “ Markamızın sektörde ve müşterilerimiz gözünde artan değerini koruyarak ve yücelterek 2018’de de pazar payımızı yüzde 18’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcut ağımıza 77 yeni istasyon eklemeyi planlıyoruz. Türkiye’nin her yerinde hizmet veren yaygın bayi ağımız, beş farklı lokasyondaki yüksek depolama kapasitemiz, jet yakıtında THY ortaklığı ile kurulan THY OPET havacılık yakıt şirketimiz ve madeni yağda dünyanın en büyük şirketlerinden olan Fuchs ortaklığı ile OPET Fuchs şirketimiz ile birlikte güçlü ve güven veren yapımız, her geçen gün daha da ilerlememizi sağlıyor. Geçtiğimiz yılı 33 ödülle kapattık, 2018 yılında da ödüllerimize yenilerini ekleyeceğiz. Öte yandan markamızı rakiplerinden ayrıştıran en önemli özelliğimiz olan sonuç odaklı sosyal sorumluluk projelerimizi hız kesmeden sürdürecek ve OPET’in kalplerdeki payını da artırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

OPET Genel Müdürü Ağca şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde açıklanan KalDer ve Ipsos’un ortak çalışması olan “2017 Türkiye Müşterinin Sesi Araştırması”nda OPET bir kez daha zirveye yerleşti. Bu sonuçla birlikte 2006 yılından bu yana KalDer tarafından yapılan müşteri memnuniyeti ve bağlılık araştırmalarına göre aralıksız müşteri memnuniyetinin zirvesinde yer alan başarılı konumumuzu 12’inci yıla taşıdık. Türkiye akaryakıt sektörünü analiz eden Frost & Sullivan tarafından ödüle layık bulunmamız da, müşteri hizmetlerindeki sektör liderliğimizi uluslararası ölçekte tescilledi. Bölgesel ve küresel pazarlarda liderlik, yenilikçi teknolojiler, müşteri hizmetleri ve stratejik ürün geliştirme gibi alanlarda olağanüstü başarı ve üstün performans gösteren şirketlere verilen bu ödül, OPET’in gücüne güç kattı. 2018 yılında da müşterilerimizde yarattığımız memnuniyet ve sadakati koruyarak sektörümüzün değişmez lideri olmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin güçlü markası olarak önümüzdeki dönemde yurtdışı pazarlara da açılmayı planlıyoruz. Uzun süredir gündemimizde olan satın alma ve işbirlikleriyle büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz.”

 

FROST & SULLIVAN’IN 40’TAN FAZLA ÜLKEYE DAĞILMIŞ ŞUBELERİNDE 1.800 ANALİST GÖREV YAPIYOR

Aralarında otomotiv, sağlık, bilgi işlem ve iletişim teknolojilerinin de yer aldığı çeşitli sektörleri izleyen Frost & Sullivan, önde gelen bir piyasa araştırma ve danışmanlık firması olarak 57 yıldır faaliyet gösteriyor. Merkezi California’nın Santa Clara kentinde bulunan Frost & Sullivan firmasının 40’tan fazla ülkeye dağılmış şubelerinde 1.800 analist görev yapıyor. Frost & Sullivan En İyi Uygulama Ödülleri 18 yıldır çeşitli sektörlerde ve işlevsel disiplinlerde örnek alınacak başarılı çalışmalara veriliyor. Frost & Sullivan; şirket, ürün, süreç ve yöneticilik alanlarında inovasyon ve liderlikleri belirlemek için en iyi uygulamaları araştırıyor.