“1963 yılında kurulmuş bir Koç Grubu şirketiyiz. 2000 yılında bu grupta işe başladım. 2002 yılında da Continental Distribütörlüğüne başladık. 2008 yılına kadar da distribütör olarak devam ettik. Ardından şirketimiz Alman Continental’e satıldı. Ekiple beraber oraya geçtik. Yüzde yüz Continental Alman sermayeli bir şirket. Büyük bir değişim süreciydi bu bizim için. 2008 yılındaki bu değişimle birlikte biz bayilerimizle büyümek istiyoruz dedik. Onlarla yola çıktık onlara da sözümüz var. Tüketiciye yakın olmak istiyoruz, bunun yolu da bizim bayilerimizin mağazaları. Artık pazarda çok fazla rakip var. Eskiden sayılı rakip vardı. Rakiplerden ayrışmak çok önemli. Biz bu ayrışmaya önem veriyoruz. Covid sektörde bir çok alışkanlığı da değiştirdi. Bu da pazarı çok etkiledi. Kış lastiği farkındalığı çok fazlalaştı. Pazarın geneline bakılırsa beklenen düşüş yaşanmadı. “
 
Kış lastiğinin toplam yeri yüzde 37’lere geldi.
“Türkiye’deki araç sahipliği oranı Avrupa’ya oranla çok düşük. Gelir seviyesinin arttığı bir Türkiye’de çok fazla araç satılacak ve araç sahipliği artacak. Lastik pazarı da çok doğal olarak büyüyecek. Türkiye’de her zaman lastik pazarının çok büyük bir büyüme potansiyeli var.
Türkiye’de kış lastiğinin toplam yeri yüzde 37’lere geldi. Bana göre bu oran, yüksek bir orandı. Biz aslında mevsime göre lastik öneriyoruz. Tıpkı ayakkabılarımız gibi.
Continental olarak şuanda 300 bayimiz var, Continental tabelalı. Bunun dışında 200 de tali bayimiz var. Yani 500 bayi ile hizmet veriyoruz, Türkiye genelinde. Önceliğimiz hep söylediğimiz gibi mevcut bayimizle büyüyoruz. Bu sayede hizmet kalitemizi arttırıyoruz.
Hedefimiz ilk 3’e girmek. Türkiye’de biliyorsunuz çok uzun zamandır pazarda olan üretici olan rakiplerimiz var. Biz global bir oyuncuyuz. Ürünlerimizle bu pazarda rekabetçi olma taahhüdümüz var.  Biz bu pazarda istediğimiz alacağız. Avrupa’da Continental lider konumunda. Yüzde 20 Pazar payı ile lider. Biz de pazardan daha fazla büyümek hedefindeyiz.
 
Pazarda ilk üçü hedefliyoruz!
Pazardan daha fazla büyürsek o yolda doğru adım atmış oluruz. Çünkü Pazar payımız artıyor doğal olarak. 2008 yılından bugüne kadar baktığımda hep pazardan fazla büyümüşüz.
Lastik pazarı hep Türkiye’nin büyümesinden fazla büyüyor. Biz şimdi ilk 3’e çok yakınız. Yakın zamanda ilk 3’e girmek hedefimiz.  
Türkiye’deki araç parkını lastik pazarı olarak görebilirsiniz. 15 milyon araç varsa 15 milyon lastik pazarı olarak görebilirsiniz. Mevcut araçlar da 4 yılda bir lastik yenilese her seneye bir lastik düşüyor. Bu yenileme pazarı. Bir de orijinal ekipman pazarı var. Orada Türkiye’de lideriz zaten. Türkiye’de üretilen araçlara çok ciddi adetlerde tedarik sağlıyoruz. Türkiye’de üretilen tüm araçlara lastik veriyoruz.
Bizim Continental’den daha ucuz ve uygun şartlarda lastik arayan müşterilerimiz için birçok markamız var. Continental güvenliği ile sattığımız farklı markalarımız var. Daha uygun ürünler de sunabiliyoruz. Pazarda fark yaratmak istiyoruz. Güvenlik faktörünü hep ön planda tutuyoruz.