Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ürettiği otobüslerle yurtdışında da beğeni toplamaya devam ediyor. Avrupa başta olmak üzere 45'ten fazla ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştiren Otokar, Aralık ayında siparişini aldığı 33 adetlik sağdan direksiyonlu Kent LF otobüslerini Malta’ya teslim etti. Geçtiğimiz yıl da Malta Adası'na 143 adet sağdan direksiyonlu Doruk otobüs teslim eden Otokar’ın Malta caddelerindeki toplam otobüs sayısı 176’ya ulaştı.

Malta’da gerçekleştirilen teslimat törenine Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joe Mizzi, Malta Public Transport (Malta Toplu Taşıma) Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen, Malta Toplu Taşıma yönetimi ve Otokar Avrupa Uluslararası Satış ve Pazarlama Birim Yöneticisi Berkan Sağlam katıldı.

"TOPLU TAŞIMADA 40 MİLYON EURO YATIRIM YAPTIK"

Malta'nın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde Avrupa’nın en genç otobüs filolarından birine kavuştuklarını belirten Malta Toplu Taşıma Yönetim Kurulu Başkanı Felipe Cosmen, “Ada halkı ve turizm sektörü için 18 ay önce önemli bir adım attık. Yeni araçlar ve teknolojilere yönelik bugüne kadar 40 milyon Euro seviyesinde yatırım gerçekleştirdik. Filomuzun neredeyse yarısı çevre dostu ulaşım için yeni standartları üzerinde barındıran, temiz havaya katkıda bulunan Euro 6 araçlardan oluşuyor. Avrupa’nın ortalama otobüs yaş ortalaması 9 iken, bizim filomuzun yaş ortalaması 3’e düştü” dedi.

Geçen yıl filoya katılan 9,6 metrelik 143 Otokar Doruk otobüslerinin yüksek manevra kabiliyeti sayesinde dar cadde ve sokaklarda ulaşımda esneklik sağladığını söyleyen Cosmen, 12 metrelik Otokar Kent LF’nin adanın yoğun hatlarında yaz döneminde daha fazla kişiyi; daha konforlu taşıyacak şekilde tasarlandığını belirtti.

ŞEHİRİÇİ TAŞIMACILIKTA ÜST DÜZEY KONFOR

Gelirinin büyük bir bölümünü turizmden elde eden Malta için özel olarak üretilen 12 metrelik Kent LF, basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz konfor sunuyor. İç ve dış modern görüntüsü, çevreci Euro 6 motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra ekonomik olmasıyla da ön plana çıkan Kent LF, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her daim kazandırıyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden Kent LF, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.