Tüm yıla dair önemli ipuçlarını barındıran 2020 yılının Şubat ayı, kullanıcılar tarafından verilen ilanlar değerlendirildiğinde oldukça hareketli bir görünüme sahip. Bireysel ve kurumsal 2. el ilan rakamlarını içeren arabam.com analizinde 2019’daki canlılığın devam ettiği görünüyor.  Şubat ayı boyunca en çok ilan verilen 5 kategori, 10 marka, 10 otomobil modeli ve yılı, 10 arazi/SUV/Pick-up modeli, yakıt türleri, vites türleri, motor hacimleri,  km. değerleri gibi temel verilere göre analizi şöyle:

En Çok İlan Verilen Kategoriler

arabam.com’daki ilanların %73’ünü otomobiller oluşturuyor. İkinci el otomobil ilanlarını sırasıyla minivan&panelvan segmenti, Arazi/SUV/Pick-up modelleri, ticari araçlar, motosikletler ve traktörler izliyor. Şubat ayı boyunca verilen ilanların araç kategorisine göre dağılımı ise aşağıdaki gibi:

Şubat Ayının Popüler Markası Renault!

Ocak ayında lider olan Renault markası, Şubat ayında da %17 oranıyla liderliğini koruyor. Renault markasını sırasıyla Volkswagen, Opel, Fiat, Ford, Hyundai, Toyota, Peugeot, Honda, BMW markalarına ait modeller izliyor.

Şubat Ayının  En Çok İlan Verilen Modeli Focus!

Şubat ilanlarına marka özelinde bakıldığında en fazla ilanın Ford Focus, Opel Astra ve Renault Clio markalarına ait olduğu görülüyor.