Volvo otomobil sahipleri, Microsoft Band 2 sayesinde otomobilleriyle konuşabilecek. Volvo’nun mobil uygulaması Volvo on Call ve giyilebilir bir bağlı (connected) cihaz üzerinden gerçekleşen komutlarla navigasyonu ayarlamak, klimayı çalıştırmak, kapıları kilitlemek, farları yakmak ve kornaya basmak mümkün.

Volvo ve Microsoft, 2015’in Kasım ayında, HoloLens teknolojisine sahip ilk otomobil uygulamalarını duyururlarken, aralarındaki üst düzey iş birliğini de açıklamışlardı. Dünyanın ilk tam bağımsız holografik bilgisayarı olan HoloLens, gelecekte otomobillerin müşterilere tanıtımı ve hatta satışı esnasında kullanılacak.

İki şirket, şimdi de yeni nesil otomotiv teknolojileri geliştirme isteklerinin bir diğer kanıtı olarak Microsoft Band 2 üzerinden Volvo otomobilleri uzaktan sesle komuta edecek bir teknolojiyi duyurmaya hazırlanıyor.

Volvo Car Group Elektrik/Elektronik & E-Propulsion (Elektronik Tahrik Sistemleri) Başkan Yardımcısı Thomas Müller, “Volvo, en son teknolojileri, en uygun ve en ilham verici şekilde kullanarak otomobil deneyimini olabildiğince kolay ve rahat hale getirmeyi amaçlıyor. Sesle kontrol, dijital yardım fonksiyonları kullanılarak yapabileceklerimiz arasında sadece bir başlangıç” diyor.

Volvo Cars, son zamanlarda geleneksel otomotiv dünyasının dışındaki yeniliklere odaklanırken,  potansiyel ortaklıklar kurmayı ve yeni iş modelleri oluşturmayı hedefliyor.

Volvo Car Group CIO ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Klas Bendrik, “Buluşlar yaparken sadece teknoloji geliştirmekle ilgilenmiyoruz. Eğer bir teknoloji müşterilerimizin hayatını daha kolay, daha iyi, daha güvenli ya da daha eğlenceli hale getirmiyorsa onu kullanmayız. Haydi, itiraf edelim- kim bileğindeki saat üzerinden otomobiliyle konuşmayı hayal etmez ki?” diyor.

Microsoft İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Peggy Johnson, “Volvo ile iş birliğimiz sayesinde çığır açan teknolojiler geliştirmeye ve otomotiv deneyimini artırmaya devam ediyoruz” diyor ve ekliyor,

“Volvo ile birlikte, teknolojinin sürücü güvenliğini ve verimliğini artırmada ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını yeni anlamaya başladık”

Microsoft Band 2 üzerinden ses kontrolüyle bir Volvo’ya bağlanma özelliği, “Volvo on Call” özelliğine sahip pazarlarda, 2016 bahar aylarından itibaren yer alıyor olacak.