Otomotiv bayileri uzun bir süredir otomotiv sektöründeki daralmadan dolayı zor günler geçiriyorlar. Bu zorlu sürece dayanamayan bayiler tek tek kapanıyor. İşte bütün bu sorunlara bir de daha önce akaryakıt markalarıyla yaptıkları “madeni yağ anlaşması” eklendi. Yıllar önce yaptıkları anlaşmalar kur farkından dolayı tahammül edilemez boyutlara geldi.  İşte bu konuda görüştüğümüz Oyder Yönetim Kurulu Üyesi, Düzce FIAT, Nissan ve Opel, Karadeniz Ereğli Hyundai bayisi Şemsi Durdu’nun konuyla ilgili açıklamaları:
 
“Bizler çeşitli akaryakıt markalarıyla yıllık yağ alımı anlaşmaları yaparız. 3-4 yılı bulan bu anlaşmalar bir nevi yağ alım tahahhüt anlaşmasıdır. Her bayi değişik değişik akaryakıt markalarıyla anlaşmalar yapmaktadır. Mesela ben 2015 yılında Shell firması ile anlaşma yaptım. 4 yılda 40 ton yağ alacağımı taahhüt ettim. Bu anlaşma için de firma bana o dönemde anlaşmamız karşılığında 470 bin TL verdi. Bu bedelin daha üstünde ödeme alan bayiler de vardır mutlaka. Bu anlaşma yapılırken firma bize bu çalışma sürecinde yağ fiyatlarının Türkiye fiyatlarından çok farklı olmayacağını söyledi.  Bu şekilde çalışmaya başladı. Bu gün gelinen nokta da ben anlaşma yaptığım firmadan piyasa fiyatının tam 5 katı daha fazla para ödeyerek yağ almak zorunda kalıyorum. Neden çünkü 4 yıl önce anlaşmaya öyle imza attık. Firma da bana ödediği o ilk ödemenin kur farkını ve faizini hesaplayarak katbekat fazlasını böyle tahsil ediyor. Piyasada 11-14 Tl arasında olan yağı ben 63 TL’ye alıyorum. 4 yıl önce bu anlaşma için teminat mektubu verdiğim için de elim kolum bağlı. Mecburum o fiyattan yağı almaya.  Biz 40 ton için yaklaşık olarak toplam 1 milyon TL’lik yağ almak üzere anlaşmışken gelinen noktada bu fahiş artışla ödeyeceğim para 6-7 milyon TL’ye çıkıyor. Bu mevcut şartlarda bu ödeme şartları ve yağ fiyatları karşısında dayanmak imkansız. Ne yapacağımız şaşırdık.”
 
Türkiye’de toplam 725 otomotiv bayisi var. Bu anlaşmayı yaklaşık 300 bayi değişik akaryakıt markalarıyla yapmış durumda. Hemen hemen hepsi de şu ortamda benzer sorunlarla karşı karşıyalar. Bayi piyasa değerinin 5-6 katı fiyatıyla alınca ister istemez müşteriye de bunu yansıtıyor. Böyle olunca da müşteri yüksek maliyetlerden dolayı yetkili servislerden kaçıyor. Bu da her biri 4-5 milyon Dolar maliyetle kurulan otomotiv bayilerinin zarar etmesine yol açıyor.