Geliştirdikleri video etkileşim platformunun otomotiv bayi satışlarını artırdığını vurgulayan 11Sight Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş konuyla ilgili “Müşteriler %65 oranında iş saatleri dışında otomobil bakıyor. Bu da bayilerin gerçek zamanda online olarak ulaşılabilir olmasını gerektiriyor. Bir müşteri satın alma kararını vermeden önce ortalama 6 farklı marka ile iletişime geçiyor. Dolayısıyla otomotiv bayilerinin özellikle iletişimde daha etkili olmaları gerekiyor.” şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

 Müşteri dönüşünde 2 kat artış

Web sitesine yapılan ziyaretler ise ortalama 2 dakika sürüyor. Müşteri bu süre içerisinde aradığı bilgiyi bulamazsa siteyi terk ediyor ve bu durum potansiyel bir müşterinin farklı bir markaya kaymasına yol açabiliyor. Diğer yandan ortalama her 2 ziyaretçiden 1’i bayilerin sitesinde aradığını bulamıyor. Web sitesine gelen ziyaretçilerin ise sadece %1,5-2‘si potansiyel alıcı olarak bilgilerini bırakıyor.

Sesli görüşmeye göre 3 kat fazla verimlilik

Müşterilerin dönüş oranı geleneksel yollarda %1,5-2 iken, 11Sight ile bu oranın %3’ün üzerine çıktığını vurgulayan Gümüş, “Bir başka deyişle 11Sight dönüş oranını 2 kata kadar artırıyor. 11Sight ile görüntülü görüşme müşterilerin güven duygusu arttığı için görüşmelerin satışa dönüşme oranı da sesli görüşmeye göre 3 kata kadar daha fazla gerçekleşiyor. “ dedi.

Maliyet düşerken satışlar artıyor

11Sight’ın otomotiv sektörüne önemli ölçüde maliyet avantajı sağladığını ve diğer satış kanallarına kıyasla satışları ciddi ölçüde artırdığını söyleyen Gümüş, “Bayi satışlarında form doldurmanın maliyeti kişi başı 600–700 TL’yi buluyor. Bununla birlikte uygulama indirmenin maliyeti de müşteri başına firmaya 70–80 TL arasında bir maliyet yaratıyor. 11Sight ile bu maliyetlerin tamamı ortadan kalkıyor. 11Sight‘ı kullanmak için uygulama indirmeniz ya da arkadaşlık isteği yapmanıza gerek yok. Türkiye‘de bayi bilgileriyle ölçümlediğimiz metriklere göre 11Sight‘ın satışlara yansıması diğer satış kanallarına göre çok yüksek. Otomotiv sektöründe hizmet verdiğimiz bayiler, 11Sight platformunu kullanarak çok daha fazla sayıda müşteriyi bayilerine getirebiliyor ki, bu geri dönüşüm epey yüksek. Bayilere aylık maliyeti ise sadece 100 dolar. “ dedi.

İndirme ve ekleme yok

11Sight Görüntülü Etkileşim Platformunda indirme ve arkadaş ekleme yok. Sistemde, Anonim aramalar, Bütün cihazlar/bütün işletim sistemleri, İşletmeler için Kontrol ve Şeffaflık, Takım yönetimi, Arama Kaydetme/Yönlendirme, Performans Analizi, CRM/Web Entegrasyonu, Birden Fazla Kullanım Alanı, Potansiyel Müşteri Yaratma kampanyaları bulunuyor.