Mart ayının son haftası Nissan Türkiye Genel Müdürü’nün görevden alındığını ve yerine Belçika’da görev yapan Lübnanlı Charbel Abi Ghanem‘in göreve başlayacağını ilk kez objektif olarak  Otomobil Gazetesi duyurdu. Bu sürpriz değişiklik bizim  otomotiv medyamızda nasıl verildi dersiniz? “Görev süresi dolan Nissan Genel Müdürü Emre Doğueri’nin yerine…”  
Bunca yıllık otomotiv gazetecisi olarak  Türk bir genel müdürün, asker gibi, bürokrat gibi, mecburi hizmet görevini yapan memur gibi “görev süresi” olduğuna “meslektaşlarımın” haberleriyle tanık oldum! Bizde çıkan haberlerden birkaç saat sonra Nissan Türkiye’den gelen basın bültenine baktım. Oradan gelen bülten de yazılmış “görev süresi biten” diye.
Bu nedenle basın bültenlerini aynen kullanan arkadaşlar da sorgulamadan kullanmışlar haberi. Ama sektördeki herkes biliyor ki, bu değişikliğin asıl nedeni “beklentilerin karşılanamaması” ve “başarısızlık” !
Bu da çok normal karşılanabilecek bir durum. Sektörün dinamiği böyle işliyor. Emre Doğueri bu nedenle görevden alınan ne ilk, ne de son Genel Müdür olacak. Bu değişikliği “görev süresi bitti” gibi komik bir kılıfa sokmak bence çok daha acı verici.  Ben bu “başarısızlığı” ona yakın hem de en yakın kaynaklardan öğrenip yazdığım için Doğueri tarafından aforoz edilmiş bir gazeteciyim. “Görev süresi” boyunca benle ve yayın grubumdaki herkesle tüm bağlantıyı kesti. Onca yıldır hukukumuz olan Nissan çalışanları bile Doğueri’nin saldığı korku ile benimle selamı sabahı kestiler. Bütün bunlara rağmen Doğueri’nin görevden alınmasına sevindim diyemem. Sonuçta ben gazeteciyim hiçbir genel müdürle “duygusal bir bağım” olamaz. Haberimi yazar geçerim. Neyse, bu vesile ile Emre Doğueri’ye bundan sonra başlayacağı markalarda “görev süresi” boyunca başarılar diliyorum. Bu değişiklik ile uzun yıllardan sonra Nissan Türkiye’de yabancı bir genel müdür görev yapmış olacak. Lübnanlı  Charbel Abi Ghanem’e de yeni görevinde başarılar diliyorum.

Şimdi yeni Genel Müdürün gelmesiyle, Nissan Türkiye'de Satış, Bayi Teşkilatı, Pazarlama ve İletişim departmanlarında da değişikliklerin yaşanacağı konuşulanlar arasında. Yani "görev süresi" bitenle yollar ayrılacak...    
 
Hareketli bir ay geçti, daha hareketli aylar sırada!..
 
Rüzgar bir Mart ayını geride bıraktık. Tüm ay bir tarafa, son hafta 3 ayrı şehirdeki 3 ayrı lansmana koşturduk. BMW ile Kapadokya, FIAT ile Çanakkale ve Lexus ile de Antalya’daydık. Pazartesi-Cuma arasında bu 3 lansmanı sıkıştırdık. 1,5-2 yıllık durgunluktan sonra lansmanları da, sektör yöneticileri ve meslektaşlarımızla birlikte olmayı özlemişiz. Nisan ayı, her ramazan ayında yaşanan durgunlukla geçecek. Ama sonrasında hareketli günler, aylar bizi bekliyor olacak. Ben kendi adıma da ekip arkadaşlarım adına da bu hareketli günleri heyecanla bekliyor olacağım.
 
Webtekno ile içerik işbirliğimiz başladı…
 
Twitterda 426 bin, İnstagramda 1,7 milyon, Youtube’da da 3.13 milyon takipçisi olan webtekno sosyal medya hesaplarıyla Otomobil Gazetesi olarak içerik anlaşması yaptık. Biz twitter başta olmak üzere bu mecralarda otomotiv içeriklerini en doğru ve hızlı bir şekilde paylaşıyoruz. Çok yüksek takipçi ve etkileşim rakamlarına sahip olan bu mecralarda otomotiv haberlerimizi paylaşmak bize de ayrı bir güç katıyor.  Böylece hem son derece güçlü olan kendi mecralarımızda paylaştığımız haberleri bizden de daha fazla etkileşime sahip mecralarda paylaşmak gücümüze güç katıyor. Webtekno.com’da da “yazar” olarak yer almak ve sektörel yazılarımı orada da sürdürmek bana da ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. 22 yıl önce otomobilgazetesi.com ile başlayan şimdi dijital gazetesi, youtube kanalı, twitter, instagram, linkedin, facebook ve BİP gibi tüm dijital mecralarda devam eden en önemli markamızın webtekto ile yaptığı içerik anlaşması bize ayrı bir güç verecek.