Maliye Bakanı Ağbal, araçlara 50 bin lira zam geliyor iddiasına ilişkin, "Bunların hepsi külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Hiçbir şekilde piyasaya ifade edilen şekilde bir artış planımız söz konusu değildir." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV değişikliğiyle araçlara zam geleceği iddiasını yanıtladı. "50 bin lira zam geliyor" haberlerine ilişkin olarak konuşan Ağbal, "Bu tür afaki, gerçek olmayan, piyasayı ürkütecek, hiçbir karşılığı olmayan açıklamalara tepki olarak söylüyorum; böyle bir düzenleme asla söz konusu değil. Bunların hepsi külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Hiçbir şekilde piyasaya ifade edilen şekilde bir artış planımız söz konusu değildir" dedi.

Hükümet binek otomobillerin ÖTV'sinde fiyata göre ayarlama yapabilecek. Aynı motor hacmine sahip lüks araçlarla normallerin vergisi farklılaşacak.

Mevcut durumda özel tüketim vergisi 1600 CC'ye kadar olan araçlarda yüzde 45, 1600-2000 arası olan araçlarda yüzde 90 ve onun üzerinde olan araçlarda da yüzde 135 olarak uygulanıyor.