Renault Grubu bünyesinde 2013 yılından itibaren farklı görevler üstlenerek önemli başarılara imza atan ve grubun Türkiye’ye yönelik “Yeni Atılım” planının koordinasyonunu yönetmek üzere yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak yapılanan Renault Group Otomotiv A.Ş.’de CEO’luk görevine getirilen Hakan Doğu, Türkiye’nin lider otomobil üreticisi Oyak Renault’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı. 

Öte yandan 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne, 1992 yılından bu yana Oyak Renault bünyesinde lojistik yönetiminden Araç Fabrika Direktörlüğü’ne kadar çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak yine Renault Group bünyesinde Slovenya Revoz Fabrikası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kaan Özkan atandı. Nisan 2018'den bu yana Oyak Renault'nun Genel Müdürlük görevini yürüten Antoine Aoun, bu yılın sonunda emekli olarak Renault Group’tan ayrılacak.

16 Aralık 2021 tarihinde Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu’nda gerçekleşen değişikliklerle, daha önce Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten François Provost, Yönetim Kurulu’nda üye olarak görev yapmaya devam ederken, Ghislain Hugues Franck Himber ise Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldı.  

Hakan Doğu Kimdir?

1966 yılında Bursa’da doğan Hakan Doğu, 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İş hayatına 1987 yılında atılan Doğu, 1998 yılında Valeo Transmission Türkiye’ye katıldı. Doğu, 4 senesi Fransa’da olmak üzere 15 yıl çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 2013 yılında Renault Group bünyesine Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 2015 yılında Renault Group Satış sonrası Direktörü oldu. 2017 yılından itibaren Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ortak girişiminde Global Kıdemli Satış Sonrası Başkan Yardımcılığını yürüten Doğu, aynı dönemde Renault Group Yönetim Komitesinde görev yaptı. Hakan Doğu, 1 Aralık 2020’de yeni grup organizasyonunda Renault Group tüm markalarının Satış Sonrası Ticari ve Kalite Hizmetlerini yöneten iş biriminin Kıdemli Başkan Yardımcılığına ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerine atandı.  Hakan Doğu, son olarak 1 Aralık 2021’de Türkiye’de yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak faaliyet gösterecek olan Renault Group Otomotiv A.Ş.’de CEO’luk görevini üstlendi. Doğu, Renault Group CEO’su Luca De Meo’ya bağlı olacak. Hakan Doğu profesyonel görevlerinin yanı sıra yurtdışında ve Türkiye’de Otomotiv dünyasının geleceği ile ilgili çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2020’de hayata geçen “Sürdürülebilir Ulaşım İnisiyatifi” kurucularından olan Doğu, ekonomik güçlendirme, çevre, insan hakları, bilim ve teknoloji konularıyla da yakından ilgileniyor.