Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak iki yılda bir organize edilen Paris Otomobil Fuarı, bu yıl 120’inci kez  düzenleniyor. 2 Ekim’de basın mensupları için kapılarını açan fuarı, otomobil severler 4-14 Ekim tarihleri arasında 10 gün boyunca ziyaret edebilecekler. Paris Otomobil Fuarı’da bu yıl fuara katılmayan marka sayısında artış var. Fuara, Alfa Romeo, Bentley, Ford, Fiat, Jeep, Infiniti, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Rolls-Royce, Subaru, Volvo, Volkswagen katılmayacağını açıkladı. Firmaların yüksek maliyetler ve yeni modellerin piyasaya çıkış tarihlerinin fuarın düzenlendiği tarihle uyuşmaması nedeniyle katılmadığı konuşuluyor.Katılan firmalar ise şöyle:

“Alpin, Aston Martin, Audi, BMW, Citroen, Dacia, DS Automobiles, GAC Motor, Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Morgan, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, Suzuki, Tesla, Toyota, Vinfast.”

Paris Otomobil Fuarı’nı 2016’da 10 bini basın mensupları olmak üzere 1 milyon 72 bin kişi ziyaret etti. Böylece fuar 2016’da ziyaretçi rekoru kırdı. Fuar yetkilileri, bu yıl ziyaretçi rekorunun yenilenmesini bekliyorlar.

Hibrit ve elektrikli araçların öne çıktığı fuarda, yaklaşık 40 modelin dünya ve Avrupa tanıtımı yapılacak. Fuarda ilk kez sergilenecek modeller arasında; Audi A1, e-Tron, Q3, BMW 3-8 Serisi, X5, Z4, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Hyundai i30 N Fastback, Kia Niro EV, ProCeed ve Ceed GT, Lexus RC- LC Limited Edition, Mercedes Benz A, B ve GLE, EQC, Peugeot 508 SW, E-Legend concept, Renault Kadjar, Seat Tarraco, Skoda Kodiaq RS, Toyota Corolla Touring Sports, Camry bulunuyor.