Türkiye'de üretilen Goodyear Eagle Sport 2 ile ilgili açıklamada bulunan
Goodyear Türkiye Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu; “Ülkemizde üretilen ve hem iç pazara sunulup hem de dünyanın farklı bölgelerine ihraç edilecek olan Goodyear Eagle Sport 2 ile gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl bu segmentte önemli bir pazar payına sahip olduk. Goodyear Eagle Sport 2 ile bu segmentteki konumumuzu daha da sağlamlaştırıp, pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Yeni nesil Eagle Sport 2’yi pazara sunan Goodyear, yüksek performanslı yaz lastiği segmentinde portföyünü güçlendiriyor. Tamamen yenilenmiş tasarımı ve teknolojileri sayesinde kuru ve ıslak zemin performansı ile yakıt tüketimini iyileştirmeyi amaçlayan Goodyear Eagle Sport 2, kendini kanıtlamış bir şampiyonun yeni nesli olarak pazara sunuluyor. Yeni desen, yeni yanak tasarımı, yeni hamur ve yeni karkasa sahip Goodyear Eagle Sport 2 güvenliği elden bırakmıyor. Lastiğin bir önceki nesline göre ıslak zeminde fren mesafesi %9 kısalırken, yol tutuş ve araç hakimiyeti de %18 oranında artıyor.
. Goodyear Eagle Sport 2’nin teknik özellikleri
- Eagle Sport 2, önceki neslini geride bırakan yenilikçi özelliklere sahip.
- Dry Stability Plus Teknolojisi1. Kesintisiz şekilde uzanan merkez blok ve omuzdaki köprücükler sırt desen bütünlüğünü koruyarak kuru zeminde daha güçlü yol tutuş sağlar
- Wet Braking Teknolojisi2. Frenleme sırasında yolla tam uyum sağlayan sırt hamuru, ıslak zeminlerde lastiğin yola daha iyi tutunmasını sağlar, fren mesafeleri kısalır. Goodyear'ın testlerine göre Eagle Sport 2, ıslak zeminde önceki nesline göre %9 daha kısa fren mesafesi ve %18 daha yüksek yol tutuş performansı gösterdi.