Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, "Yılın ikinci yarısında da normalleşmenin getireceği olumlu havayla beraber yıl sonunda toplam pazarın 750 bin adet gerçekleşmesini öngörüyoruz. Ancak kur seviyelerinin stabil olması ve taşıt kredi faiz oranlarının mevcut seviyelerden biraz daha aşağı gelmesi halinde pazarın bu seviyelere ulaşması daha olası diyebiliriz." dedi. Berkel, yeni Hyundai Tuscon'un tanıtımına ilişkin düzenlenen çevrim içi basın toplantısında, Türkiye otomotiv sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye otomotiv pazarında ilk 4 ayda 271 bin 173 satış gerçekleştiğini anımsatan Berkel, mayıs ayında pazarın yaklaşık 45 bin adetle kapanmasını beklediklerini dile getirdi.

"Hyundai'nin hem dünyada hem de Avrupa'da en başarılı ülkeleri arasındayız"

Berkel, 2021 yılında 5 yeni araç tanıtacaklarını söylediklerini anımsatarak, "İlki geçen ay Yeni Elantra idi. Bugün Yeni Tucson'u satışa sunduk. Önümüzdeki ay Bayon'u pazara sunuyoruz. Ardından Yeni Santa Fe ve elektrikli Kona geliyor. Biz Hyundai'nin hem dünyada hem de Avrupa'da en başarılı ülkeleri arasındayız. Bu yıl 34 bin adetlik satış hedefimiz var. Talebin artışına göre yukarı yönlü de revize edebiliriz." şeklinde konuştu. 

Donanım Seçenekleri ve Fiyatlar

Hyundai Assan, Yeni Tucson modelinde 4 farklı donanım seviyesi ve iki tip motor seçeneğine yer veriyor. Benzinli motor, Comfort donanım seviyesi ve 4x2 çekiş seçeneği ile satın alınabiliyor. Dizel motor ise Prime donanım seviyesinden itibaren başlıyor ve konforu artıran Elite ve Elite Plus seçenekler zenginleştirilebiliyor. Dizel motor, 4x2 ve 4x4 HTRAC ile satışa sunulurken tüm motor ve donanım seviyelerinde 7DCT şanzımana yer veriliyor. Hyundai Tucson’un satış fiyatı, lansmana özel olarak 377.000 TL’den başlarken en üst donanım seviyesi olan dizel Elite Plus seçeneğinde ise 549.000 TL’ye kadar değişiyor.