Peugeot Türkiye’nindesteğinde Neo Motorspor adına yarışan Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmezikilisi, yeni sezona 40.4 saniyelik farkla hızlı giriş elde ederek Saygılı RulmanEge Rallisi’nde podyumda birinciliğe yerleştiler. Bu başarının devamınıhedefleyen milli sporcular Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez, Ege Rallisi’ninardından 14-15 Mayıs tarihlerinde Peugeot 208 T16 ile Marmaris’te tekrarpodyum mücadelesine girecekler.2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Saygılı Rulman Ege Rallisi 16-17 Nisantarihlerinde, İzmir’de gerçekleştirildi. 57 otomobil ve 114 sporcunun 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki özel etaplar ile İzmir Park Yarış Pisti’ndeki seyirci özel etabındamücadelesi nefesleri kesti.

2 gün süren zorlu ralli sonunda Peugeot desteğiyle bu sezon Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile şampiyonayı takip edecek olan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, ilketapla birlikte ele geçirdikleri liderliği yarış sonuna kadar koruyarak 40.4 saniyelik farklaSaygılı Rulman Ege Rallisi’ni kazanmayı başardı. Ayrıca yine Peugeot 208 T16 R5 ileyarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi podyumun ikinci basamağında yer aldılar.Avcı, yarışın ardından “Sezona Ege Rallisi ile başladık.

Aynı zamanda bu yarışla birlikte Peugeot Türkiye ve 208 T16 ile de sezon açılışımızı yapmış olduk. İlk gün 208'i dahayakından tanıdık ve ikinci gün için bazı ayar değişiklikleri yaptık. İlk etaptan itibaren eldeettiğimiz liderliği yarış sonuna kadar koruyabildik. Tüm ekip çok iyi çalıştı veperformansımızdan da ilk yarış için oldukça memnunuz. Sırada 13-15 Mayıs tarihlerinde Avrupa Ralli Kupası’na dahil Marmaris Rallisi var ve yine elimizden geleni yapıp iyi puanalmaya çalışacağız. Destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” açıklamasınıyaptı.