2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3.yarışı olan Kocaeli Rallisi, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde düzenleniyor.

11 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’de, 41 Burda Alışveriş Merkezi önünden başlayacak rallinin ilk gününde, Mehmet Kolaylı (18,80 km), İlker Elbir (12,40 km.) etaplarının ardından, Bulvar Anıt Park ‘ta Mehmet Sadık Efe seyirci özel etabı geçilecek. Rallinin ilk günü, seyirci özel etabı sonrasındaki 45 dakikalık gün sonu servisinin ardından Wellborn Luxury Hotel’de tamamlanacak.

12 Haziran Pazar sabahı 09:00’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekibi, ikinci günde zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Mehmet Kolaylı ve İlker Elbir özel etaplarını ikişer kez geçecek olan ekipler, son olarak Red Bull avantaj etabında son kozlarını paylaşacaklar. Toplam 387,71 kilometre uzunluğundaki mücadele, saat 16:30’da 41 Burda Alışveriş Merkezi önündeki finiş podyumunda sona erecek.

Peugeot Sport Türkiye desteğinde Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile mücadele eden Avcı, Kocaeli Rallisi öncesi düşüncelerini : “Ege ve Marmaris rallilerini geride bıraktık ve sezon şu ana kadar bizim için iyi ilerliyor. Üçüncü yarışımız Kocaeli Rallisi'nde de ekip olarak elimizden geleni yapıp, buradan iyi puanla ayrılmak istiyoruz. Kısa bir yarış ve hata yapmamamız gerekiyor. Peugeot 208 T16 ile mücadeleye hazırız. Ekip olarak yine elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Herkese başarılar dileriz.” şeklinde açıkladı.