OGD üyesi gazetecilerin oylarıyla belirlenen “Yılın Tasarımı” kategorisinde; tanıtıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören, PEUGEOT’nun C segmentinde SUV kodlarıyla, göz alıcı tasarımı ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken fastback formundaki yeni 408, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü’nün ardından ülkemizde de bu alandaki en kıymetli ödüllerden birini kazandı. OGD’nin “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında kazanılan “Yılın Tasarımı” ödülüyle ilgili olarak PEUGEOT Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “Tanıtıldığı günden itibaren hem müşterilerimiz hem de değerli basın mensupları tarafından ilgiyle takip edilen yeni 408 modelimizin ‘Yılın Tasarımı’ olarak seçilmiş olmasından dolayı, hem Türkiye hem de global olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz. OGD üyelerine, PEUGEOT 408’i hem “Yılın Tasarımı” ödülüne layık görmelerinden hem de “Yılın Otomobili” yarışmasında en yüksek ikinci puanı alacak biçimde büyük bir takdir ve beğeniyle değerlendirmelerinden ötürü de içtenlikle teşekkür ediyoruz. Mart 2023’te Türkiye’de satışa sunduğumuz PEUGEOT 408, bu kısa süre zarfında 3 bine yakın müşterimiz ile buluşurken kısa zamanda 27 bin adet seviyesinde talep toplayarak, gelecek planlarımızı revize etmemizi sağladı. Fastback tasarımlı C-SUV konumundaki yeni 408 için ilk aşamada belirlediğimiz 2023 yılı hedefimizi de yoğun talep ve ilgi sonrası yükselttik” dedi.
 
PEUGEOT, tüm dünyada kazandığı ödül serisine bir yenisini de Türkiye’den ekledi. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında, son 3 yıldır verilen “Yılın Tasarımı” kategorisini bu sene PEUGEOT 408 kazandı. 64 gazeteciden oluşan Otomotiv Gazetecileri Derneği Jürisi, PEUGEOT 408’in, SUV kodlarıyla, göz alıcı tasarımı ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken fastback formunu yılın en iyisi olarak belirledi. Eylül 2022’de dünya lansmanı yapılan PEUGEOT 408, Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü’nün ardından bu alandaki bir diğer prestijli ödülü Türkiye’de kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.
 
Gülin Reyhanoğlu: “Hem Türkiye hem de global olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz”
 
Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında kazanılan “Yılın Tasarımı” ödülüyle ilgili olarak PEUGEOT Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “Tanıtıldığı günden itibaren hem müşterilerimiz hem de değerli basın mensupları tarafından ilgiyle takip edilen yeni 408 modelimizin ‘Yılın Tasarımı’ olarak seçilmiş olmasından dolayı, hem Türkiye hem de global olarak büyük bir memnuniyet yaşıyoruz. OGD üyelerine, PEUGEOT 408’i hem ‘Yılın Tasarımı’ ödülüne layık görmelerinden hem de ‘Yılın Otomobili’ yarışmasında en yüksek ikinci puanı alacak biçimde büyük bir takdir ve beğeniyle değerlendirmelerinden ötürü de içtenlikle teşekkür ediyoruz. Mart 2023’te Türkiye satışa sunduğumuz PEUGEOT 408, bu kısa süre zarfında 3 bine yakın müşterimiz ile buluşurken kısa zamanda 27 bin adet seviyesinde talep toplayarak, gelecek planlarımızı revize etmemizi sağladı. Fastback tasarımlı C-SUV konumundaki yeni 408 için ilk aşamada belirlediğimiz 2023 yılı satış hedefimizi de yoğun talep ve ilgi sonrası yükselttik” dedi.
 
PEUGEOT 408, Tasarım Ödüllerini Topluyor!
 
PEUGEOT’nun C segmentinde SUV kodlarıyla, göz alıcı tasarımı ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken fastback tasarımlı yeni modeli 408, marka tarihinde ilk defa Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında “Yılın Tasarımı” kategorisini kazandı. Yarışma tarihinde ilki 2021’de verilen “Yılın Tasarımı” kategorisinde jüri üyeleri sadece otomobillerin tasarımlarını değerlendirerek oylarını kullanıyorlar. Ödül serisine eklenen bu yeni başarıya ek olarak PEUGEOT 408, 2023 Red Dot Ödülü’nü de kazanmıştı. Marka tarihindeki sekizinci Red Dot Ödülü’ne ulaşılmasını sağlayan yeni 408, ince ve zarif silueti ile jüriyi ikna etti. Yeni PEUGEOT 408, özellikle arka kısmında, tavanın son noktasında, bagaj kapağında ve çamurluklarındaki keskin hatlarıyla dikkat çekiyor. Yeni Obsession Mavi ve Titanyum Gri dahil olmak üzere altı gövde rengi arasından seçim yapılabiliyor. Karakteristik kedi duruşuyla birleşen yeni PEUGEOT 408’in SUV kodlu dinamik silueti, kusursuz tasarımı dili, keskin ve vurgulu hatlarıyla sınıfının en dikkat çekici C segmenti fastback konseptiyle öne çıkıyor. GT donanım seviyesinde standart olarak sunulan gövde rengindeki ön ızgara, ön cephe ile bütünleşiyor. Yeni PEUGEOT 408 aynı zamanda markanın yeni logosunu da gururla taşıyor. Arka tamponun formu da, modele güçlü bir duruş kazandırıyor. PEUGEOT 408, öndeki karakteristik ışık imzası ve arkadaki üç pençeli LED farlarla markanın ürün gamındaki yerini alıyor.
 
Dış tasarım gibi iç mekân da çekici bir tasarımla dikkat çekiyor. Koltukların tasarımı, kullanılan malzemelerin kalitesini daha da ön plana çıkartıyor. Versiyona bağlı olarak Falgo Yarı Deri Kumaş Döşeme, Mint Yeşili Dikişli Koltuklar ve Alcantara Yarı Deri Kumaş Döşeme, Adamite Yeşili Dikişli Koltuklar sunulurken Siyah Nappa Deri Döşeme ve Mavi Nappa Deri Döşeme opsiyonel olarak sunuluyor. Bunun dışında, orta konsolun arkasındaki LED ambiyans aydınlatması yumuşak bir aydınlatma sağlıyor ve iç mekânın zarif atmosferine katkıda bulunuyor. Yeni fastback model, sadece çarpıcı bir tasarımla dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda en güncel sürüş destek sistemleri ve en yeni motor teknolojisiyle de öne çıkıyor. “Seçim Özgürlüğü” sloganına sadık kalan PEUGEOT 408, Türkiye’ye ilk aşamada 1.2 PureTech 130 HP motor ve 8 ileri vitesli EAT8 otomatik şanzımanıyla ithal edilirken gelecekte hibrit ve tam elektrikli versiyonun da satışa sunulması planlanıyor.