Peugeot Design Lab imzalı tasarımlar verilen ödüllerle kalite ve niteliklerini bir kez daha tescil etti. Bugüne kadar birçok ödüle layık görülen Peugeot Design Lab ürünleri son olarak Fransız Tasarım Enstitüsü tarafından organize edilen JANUS ödülleri kapsamında, hem JANUS Prospektif, hem de JANUS Endüstri Ödülü olmak üzere iki farklı kategoride birden ödüle layık görüldü.

Peugeot Design Lab tarafından Beneteau işbirliği ile tasarlanan Sea Drive Concept, JANUS Prospektif ödülüne layık görülürdü. Sea Drive Concept’te Peugeot i-Cockpit® ilham alınırken tasarıma Benetau tarafından geliştirilen Ship Control® entegre edildi. Otomobil ile denizcilik tasarımını harmanlayan Sea Drive Concept denizcilik kokpit tasarımının geleceğini temsil ediyor. Beneteau Genel Müdürü Luca Brancaleon yapmış olduğu değerlendirmede: “JANUS Prospektif Ödülü'nü aldığımız için mutlu ve gururluyuz. Beneteau ve Peugeot işbirliği ile denizcilik dünyasına sunmuş olduğumuz mükemmel bir hizmet. İnovasyon iki markanın da DNA'sının bir parçası. Sea Drive Concept®, Beneteau’nun Ship Control® teknolojisi ile Peugeot i-Cockpit®'in ergonomisini mükemmel bir şekilde birleştiriyor.” dedi.

Peugeot Design Lab tarafından tasarlanan Peugeot eF01, JANUS Endüstri ödülüne layık görüldü.Eylül 2017’de satışa sunulan Peugeot eF01 araç kullanıcılarına araçlarını park ettikten sonraki birkaç kilometrede mobil olma imkanı tanıyor. Otomobilin bagajında veya standart elektrik prizinde şarj edilebilen elektrik destekli katlanan bisiklet 30 km’ye kadar menzil sunuyor ve 20 km/s hıza ulaşabiliyor. Peugeot Design Lab Müdürü Cathal Loughnane değerlendirmesinde: “JANUS Endüstri Ödülü ile ödüllendirilmiş olduğumuz için çok teşekkür ederiz. Peugeot ilk katlanan bisikletini bir asırdan daha uzun bir süre önce yarattı ve 100 yılı aşkın bir süredir çeşitli inovasyonlarla geliştirmeye devam ediyor. Elektrik desteği ile yenilikçi katlama mekanizmasını birleştiren tasarım kent içi bisiklet deneyimini tamamen yeni bir boyuta taşıyor.” dedi.

Fransız Tasarım Enstitüsü tarafından verilen JANUS mükemmellik etiketleri tasarımlarıyla insanların yaşamlarını iyileştiren ürünleri ödüllendiriyor. 65 yıldır verilen JANUS Ödülleri çerçevesinde 50 bağımsız uzmandan oluşan jüri projeleri; ekonomi, estetik, ergonomi, etik ve duygu olmak üzere beş kritere göre değerlendiriyor.