Yeni Peugeot 508, sahip olduğu özelliklerle sınıfının dengelerini değiştirirken, D segmentinin standartlarını yeniden belirliyor ve markanın sınıf atlama stratejisini destekliyor. Fransız markanın güncel tasarım diline sadık görünümüyle dikkat çeken Yeni Peugeot RIFTER dinamik tasarımı kadar güçlü ve sağlam duruşuyla da günlük yaşantının tüm zorluklarına meydan okuyor. Her türlü arazi şartlarında maceracının keşiflerini desteklemek üzere tasarlanan Peugeot RIFTER 4x4 Concept tüm tekerleklerden çekiş, özel lastikler ve 80 mm artırılmış yerden yükseklik gibi özelliklerle öne çıkıyor. Peugeot Design Lab bölümünde Beneteau için geliştirilen Sea Drive Concept, Peugeot marka ürünler ve elektrik destekli scooter ile katlanan bisiklet gibi özel ürünler de sergileyecek olan Peugeot, aynı zamanda 208 WRX, 308 TCR ve 208 ile 308 GTi by Peugeot Sport olmak üzere Peugeot Sport’un geliştirdiği araçları da ziyaretçilerle buluşturacak. Peugeot ayrıca üç tekerlekli scooter Yeni Emerald Crystal Peugeot Metropolis’i de Cenevre’de sergileyecek.

Yeni Peugeot 508: Radikal Sedan

Yeni Peugeot 508 keskin hatlara sahip kaslı bir tasarımla dikkat çekiyor. 5 kapılı coupe tarzında sedan, zarif olduğu kadar dinamik bir görünüm sergiliyor. Markanın en güncel konsept otomobili Peugeot Instinct’ten esinlenilen Yeni Peugeot 508 dikey konumlu LED gündüz farları ile özgün bir kimlik kazanırken, keskin hatlar ve geniş hava girişleri dinamik olduğu kadar agresif bir görünümü de beraberinde getiriyor. Arkadan bakıldığında üç bölüm olarak tasarlanan ve ince yapısıyla ön farların tasarım dilini devam ettiren üç boyutlu tam LED stop lambalarının arasını boydan boya dolduran parlak siyah panel dikkat çekiyor. Yüksek omuz çizgisi ve dar cam alanlar kadar çerçevesiz kapılar da dinamik bir görünümü beraberinde getirirken, tavan çizgisini zarif bir şekilde devam ettiren bagaj kapağı, bagaj erişimini kolaylaştırıyor.

Exalt konsept otomobilinden esinlenilen kokpit tasarımı. Peugeot i-Cockpit®; iki kenarı düz kompakt boyutlu direksiyon simidi, altında yedi adet piyano tipi düğmelerin yer aldığı 10 inç büyüklüğünde kapasitif HD dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere üç temel yapı elemanını bünyesinde barındırıyor. Kokpit “Boost” ve “Relax” olmak üzere kişiselleştirmeye yönelik iki farklı ambiyans sunuyor. Sürücü, ECO, Sport, Comfort ve Normal olmak üzere 4 farklı sürüş modu üzerinden aracın sürüş stilini ayarlayabiliyor.

Yeni Peugeot 508 en güncel teknolojilerle donatıldı. Yeni sekiz kademeli EAT8 otomatik şanzıman 180 HP ve 225 HP gücündeki PureTech benzinli motorlar dışında 130 HP, 160 HP ve 180 HP gücündeki BlueHDi dizel motorlarda kullanıma sunuluyor.

Aktif Süspansiyon Kontrolü (bazı versiyonlarda sunuluyor) ve çok kollu arka aks dinamizm, konfor ve güvenlik arasındaki mümkün olan ideal dengeyi tesis ederken yeni Gece Görüş Sistemi 200 metreye kadar mesafedeki canlıları algılıyor.

Yeni Peugeot 508 markanın global pazarlardaki sınıf atlama stratejisini en iyi şekilde yansıtıyor. Bu, Alcantara® ve Napa döşemeler kadar Focal® imzasını taşıyan premium ses sistemi de dahil kullanılan malzeme kalitesiyle kendini gösteriyor.