2017 Cenevre Otomobil Fuarı henüz başlamadı, ancak şimdiden bir kaç sızıntı görmeye başladık. Geçen hafta Porsche Macan ile rekabet edebilecek yeni Land Rover Range Rover Velar'ı gördük. Ve şimdi, son sızıntılar ise Peugeot'nun resmi gösteri web sitesinden geliyor, ancak çabucak siteden kaldırıldı. Arabaya Peugeot Instinct Conceot deniyor ve bu şirketin gelecekteki tasarım yönünü ve elektrikli sisteme olası bir geçişini ön plana çıkaran muhteşem iki kapılı bir coupe.

Maalesef konseptin elimizde sadece bir görüntüsü var, bu nedenle arabayı tam olarak görmek için Cenevre'ye kadar beklemek zorunda kalacağız. Gördüğümüze göre, genel şekil harika görünüyor ve ileride gerçek üretim araçlarına gidebilecek durumda. Şekilde, özellikle arka kısımda, biraz Volkswagen Scirocco esintileri mevcut. Keskin, açılı farlar, gerçekten de ilginç bir çalışan farlara yol açabilir; bu da muhtemelen bir üretim arabasında çok daha küçük olacaktır. Ön tasarımla ilgili ilginç bir diğer nokta, ızgara içermeyen tasarım, bu da kısmen bir gaz motoruna hava akışı sağlamak için bir ızgaraya ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor. 

Peugeot'un bize çarpıcı bir konseptle karşıladıkları ilk şey bu değil. 2012'de Peugeot, maalesef üretime hiç gelmeyen Onyx supercar konseptini ortaya koydu. 2015 yılında şirket, 498 beygir gücü hibrid hot-hatchback'i 308 R Hybrid olarak adlandırdı ancak üretime ulaşamadı. Instinct konseptini tam olarak görmek için sabırsızlanıyoruz, ancak gerçek Peugeot yol arabaları bu kadar iyi görünmeye başladığında çok daha mutlu olacağız.