Yeni nesil Pick-up’lar ticari kullanımlarının yanında artık konforlu yapıları ile ön plana çıkıyorlar. Genellikle Japon ve Amerikan markalarının hakim olduğu Pick-up pazarında Güney Koreli, Alman ve İtalyan markalar da dahil olarak hareketlenmeyi beraberinde getirdi.

Hatta ki son dönemde tanıtımını gerçekleştirmekte olduğu Alaskan modeli ile Renault da bu segmentte iddiasını ortaya koymmakta.

Arazi şartlarında yükle ve yüksüz ilerlemek isteyen maceracı, doğa sporları severler, şehirden uzaklaşmak isteyenler ve bozuk yollarda çalışanların öncelikli olarak tercih ettiği Pick-up’lar, günümüzde şehir içi kullanım için de oldukça uygun bir yapıya kavuştu.

Park asistanları, yeni nesil süspansiyon sistemleri, modern iç mekanları, geniş yaşam alanları, multimedya sistemleri ve kolay kullanım sağlayan özellikleri ile günümüz Pick-up’ları, SUV modellerine yakın bir kullanım sunmaya başladı.

Böylece SUV’lar ile benzer bir pazara hitap eden Pick-Up’lar  4x4 versiyonları ile zorlu arazi koşullarına da hakim bir tavır sergiliyor. Bu özelliklerine ek olarak Pick-up’lar uygun fiyatları ile ön plana çıkıyor.