Dünya Ralli Şampiyonası sezonunun son ayağı olan ve şampiyonanın en zor toprak parkurlarına sahip olan Galler Rallisi’nde Pirelli’nin Scorpion KHA Reinforced ve KSA Reinforced lastikleri kullanılacak. Pilotlar, FIA’nın son düzenlemelerine uygun olarak, yumuşak ya da sert hamur seçimi yapabilecekler.

Hava şartlarının sürekli değişim gösterdiği ve etapların hava şartlarıyla çok çabuk değişkenlik gösterdiği Galler’de, parkur yüzeyleri kuru ya da oldukça nemli ve kaygan olabiliyor. Bu yüzden lastiklerin her durumla, özellikle de yol tutuşundaki ani değişikliklerle baş edebilecek kapasitede olması gerekiyor.

12 Kasım’da Galler’in kuzey kıyısındaki Llandudno’da açılış töreniyle başlayacak olan ve toplam 19 etabın geçileceği Ralli’de start Cuma günü verilecek. İlk gün 131,4 km uzunluğundaki özel etap sonrasında otomobiller Deeside’daki servis alanına dönecek. İkinci gün de 142,32 km’lik etabı tamamlayacak takımlar, Pazar günü Power Stage’deki 36,43 km’lik etapta mücadele edecek.

Pirelli’nin önde gelen sürücüleri Britanya’da:

WRC1 sınıfında Pirelli’nin en önemli pilotlarından olan Formula 1 şampiyonu Robert Kubica, yarışa Ford Fiesta RS WRC aracıyla 13. sırada başlayacak. Bu sezonda Pirelli’nin iddialı pilotlarından Martin Prokop ve Lorenzo Bertelli’nin yanı sıra İrlandalı Josh ve Sam Moffett kardeşler de WRC1 sınıfında Kubica’ya katılacaklar. Dört sürücü de Fiesta RS WRC kullanacak. WRC2 sınıfında, Eyvind Brynildsen’in Skoda Fabia R5’i ve Yuriy Protasov’un Ford Fiesta RRC’si ön sıralarda yer alırken, Pirelli, ikisi de Peugeot 208 R2 kullanan ve ACI sponsorluğundaki İtalyan Genç Takımı’ndan Damiano De Tommaso ve Favio Andolfi’yi de destekliyor.

Pirelli’nin World Rally Car sınıfındaki katılımcıları Rally GB sırasında, WRC kurallarına göre yarış için izin verilen toplam sayıya dahil olmadan, maksimum 24 lastik kullanabilecek. İlk seçim olan 24 adet 205/65 R15 Scorpion KSA Reinforced lastik ve 16 adet 205/65 R15 KHA Reinforced lastik arasından seçim yapılacak. Pirelli’nin altı WRC2 pilotu da 22 adet 205/65 R15 Scorpion KSA Reinforced lastik ve 16 adet 205/65 R15 KHA Reinforced lastik arasından seçim yapacak.

KSA ve KHA Reinforced lastiklerinin Eylül ayında Avustralya Rallisi’nde tanıtıldığını ve bu lastiklerin ortaya koyduğu performanstan memnun kaldıklarını belirten Pirelli Ürün Müdürü Terenzio Testoni, “Rally GB bu lastikler için yeni bir test olacak, çünkü hepimiz yılın tahmin edilmesi en zor yarışlarından biri olduğunu biliyoruz. Ralliden önceki günlerde yağmur yağmazsa, yüzey iyi yol tutuşu ve yüksek hız olanağı sağlayacak şekilde sert ve sıkışmış olacak. Fakat öncesinde ya da ralli sırasında yağarsa, çamur epey kalın olabileceğinden, yol tutuşu zorlaşacak. Bu yüzden, birçok farklı hava koşulu mümkün olduğundan, her ne olursa olsun, lastikler test edilecek ve pilotlar da onlardan çok şey bekleyecek” dedi.