Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ertelenmesi ihtimali olan ve şartların elverişli olmasıyla start alan İsveç Rallisi’nde WRC3 kategorisinde genç Fransız pilot Michel Fabre liderliğe oturdu.

Pirelli tercihi avantaj yarattı

Planlanan 21 etaptan 12’sinin koşulduğu rallide, çakılların lastiklerin çivilerine zarar vermesi nedeniyle takımlar ek lastik kotası aldılar. Ancak Pirelli’nin pişirilme esnasında her lastiğe 384 çiviyi sabitleyen patentli işleminin etkisi, Pirelli tercih eden takımların çivi kaybını, rakiplerde olduğu gibi önemli bir sorun yaşamadan atlatabilmesini sağladı. İlk kez İsveç Rallisi’nde kullanılan Pirelli’nin Sottozero Ice1 lastikleri, çivilerin sabit kalmasını, kar ve buzu atmakta daha verimli olmasını sağlayan çeşitli tasarım geliştirmelerini içeriyor.

WRC3’e ilk kez katılan ve Citroen DS3 R3T kullanan Fabre, kategorideki ilk zaferini de Pirelli ile kazandı. WRC1’e ilk adım olarak nitelendirilen WRC2’de mücadele eden ve Ford Fiesta R5 ile yarışan İsveçli Fredrik Ahlin de Sottozero lastik tercihiyle Ford ve Skoda’nın fabrika destekli araçlarının önünde finiş görmeyi başardı. Bir diğer Pirelli pilotu Anders Frondal ise WRC2 podyumunu az farkla kaçırarak yarışı tamamladı. Pirelli lastikleri kullanan tek WRC1 pilotu Lorenzo Bertelli ise ikinci günde yarıştan çekildi.