Türkiye’nin iki büyük kuruluşu; filo çözümleri ile taşımacılığa farklı bir soluk getiren TP Endüstriyel ve Ticari Lastikleri ile dökme yük taşımacılığı sektörünün lider kuruluşlarından Öz Trans dev bir işbirliğine imza attılar.

Öz Trans, 700’ün üzerindeki araç filosunun lastik yönetimi ile ilgili olarak TP Endüstriyel Lastikler ile anlaşma imzaladı. Düzenlenen imza törenine TP Endüstriyel Lastikler Türkiye CEO’su Alp Günvaran, Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, Öz Trans Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özkan ve 3.Havalimanı Proje Direktörü Alp Şeref Işıktaş katıldı.

Söz konusu işbirliği,TP Endüstriyel Lastikler tarafından Öz Trans filosuna; doğru lastik kullanımı, lastiklerin hava basınçlarının ölçülmesi ve düzenlenmesi konularında hizmet verilmesini içeriyor. Ayrıca arızalı lastiklerin takibinin yapılarak sorunların tespiti ve düzeltici aksiyonlarının alınması, 30 günde bir tüm araç kontrollerinin yapılması ve tüm bu takiplerin Fleet Tech programı ile kayıt alınarak depolanması konularında Öz Trans’a destek verilmesi de planlanıyor. Filoları optimize ederek, operasyonel maliyetlerin düşmesinin hedeflendiği anlaşma, aylık ve 3 aylık lastik ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bütçelendirilmesini de kapsıyor.

Alp Günvaran: “Lastik yönetimi hizmeti sunuyoruz”

Öz Trans ile yaptıkları işbirliği dolayısıyla mutlu olduklarını belirten TP Endüstriyel Lastikler Türkiye CEO’su Alp Günvaran, “Tüm dünyada filo destek servisini etkili ve yüksek kalitede sunarak, taşımacılık sektörünün önemli markalarına doğru maliyet planlaması ve etkin yönetim süreci fırsatı sunuyoruz. Diş derinliği, lastik hava basınçları ve lastiklerin durumu hakkındaki bilgiler sayesinde her bir filo için lastiklerin ve araçların durumuyla ilgili raporlar hazırlıyoruz. Bu hizmetlerle beraber filolara lastik bakım yönetiminde kolaylık ve operatif maliyetlerde tasarruf sağlarken, yakıt tüketimini düşürerek karbon emisyon salınımını da azaltıyoruz. Öz Trans ile gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma ile birlikte, tecrübelerimizi iş ortağımıza aktarıp, işbirliğimizin sonuçlarını daha nice başarılar ile taçlandırmak amacındayız” dedi.

Mehmet Özkan: “Filolar için lastik maliyetleri ve lastik performansı çok önemli”

TP Endüstriyel Lastikler ile yaptıkları işbirliğinin maliyetlerin düşürülmesi ve araç performanslarının artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirten Öz Trans Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özkan, “Filoların lastik maliyetinin düşürülmesi ve lastik performansının artırılmasını sağlayacak yaklaşım son derece önemli bir konu. Türkiye’de yapılması planlanan büyük projelerde bu yaklaşımın daha da önem kazanacağına inanıyorum. TP Endüstriyel’in çözüm paketleri ve saha mühendislerinin profesyonel yaklaşımı sonucunda bu işbirliğine karar verdik” dedi.