Türkiye’nin iki büyük kuruluşu; filo çözümleri ile taşımacılığa farklı bir soluk getiren TP Endüstriyel ve Ticari Lastikleri ile uluslararası nakliyat sektörünün lider kuruluşlarından Ebam Uluslararası Nakliyat ile dev bir işbirliğine imza attılar. TP Endüstriyel Lastikler Ebam ile km başına fiyat vererek tarihinde bir ilke imza atarken lastiklerine olan güvenini de gözler önüne serdi.

 

Ağırlıklı olarak Almanya hattında faaliyet gösteren Ebam,İtalya, İngiltere, Avusturya, Benelux ve İsviçre’ye de seferler düzenliyor. Ebam, 400’ün üzerindeki araç filosunun lastik yönetimi ile ilgili olarak TP Endüstriyel Lastikler ile anlaşma imzaladı. Düzenlenen imza törenine TP Endüstriyel Lastikler Türkiye CEO’su Alp Günvaran, Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, Ebam Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Mutlubaş katıldı.

 

Söz konusu işbirliği, TP Endüstriyel Lastikler tarafından Ebam filosuna; doğru lastik kullanımı, lastiklerin hava basınçlarının ölçülmesi ve düzenlenmesi konularında hizmet verilmesini içeriyor.  Ayrıca arızalı lastiklerin takibinin yapılarak sorunların tespiti ve düzeltici aksiyonlarının alınması, 30 günde bir tüm araç kontrollerinin yapılması ve tüm bu takiplerin Fleet Tech programı ile kayıt alınarak depolanması konularında Ebam’a destek verilmesi de planlanıyor. Filoları optimize ederek, operasyonel maliyetlerin düşmesinin hedeflendiği anlaşma, aylık ve 3 aylık lastik ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bütçelendirilmesini de kapsıyor. Bunların yanında tüm Türkiye ve CQ24 International Yola Devam Servisi ile de tüm Avrupa’da, Ebam’ın her çeşit lastik problemlerine 7/24 çözüm sunacak.

 

Alp Günvaran: “Biz müşterilerimize sadece lastik satmıyoruz”

Ebam ile yaptıkları işbirliğinde km başına fiyat vererek tarihlerinde bir ilke imza attıklarına dikkat çeken TP Endüstriyel Lastikler Türkiye CEO’su Alp Günvaran, “Tüm dünyada filo destek servisini etkili ve yüksek kalitede sunarak, taşımacılık sektörünün önemli markalarına doğru maliyet planlaması ve etkin yönetim süreci fırsatı sunuyoruz. Ebam ile işbirliğimizde km başına fiyat (PPK) vermemiz de lastiklerimizin üstün km performansına olan güvenimizi gözler önüne seriyor. Ayrıca biz müşterilerimize sadece lastik satmıyoruz. İşlerinin yürümesini sağlayan lastik yönetim işine de ortak oluyoruz. Ebam ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile onlara tecrübelerimizi aktarıp, birlikte nice başarılar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.  

 

Ahmet Mutlubaş: “Bu Birliktelikle İşimize Daha Net Konsantre Olabileceğiz”

TP Endüstriyel Lastikler ile yaptıkları işbirliğinin en büyük masraf kalemleri olan yakıt ve operasyon verimliliğine katkıda bulunacağı için büyük önem taşıdığını belirten Ebam Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Mutlubaş, “Hem lastiklerine hem de lastik yönetimine güvendiğimiz TP Endüstriyel Lastikler firması ile çalışmaktan çok mutluyuz. Lastik yönetimi toplamda en büyük masraf kalemimiz olmamasına ragmen en büyük gider kalemi olan yakıt ve operasyon verimliliğine katkı sağlıyor. Buna ayırdığımız zaman verimlilik anlamında bize dezavantaj yaratıyordu. Fakat bundan sonra lastikler ile alakalı bir operasyonel işlem olmayacağıdan ana işimize daha net konsantre olabileceğiz” dedi.