• McLaren, Sports Series araçları için hafif alaşımlı döküm jant ve lastik takımını sunuyor
  • McLaren onaylı Pirelli MC Sottozero 3 kış lastikleri, sıcaklığın 7 derecenin altında düştüğü olumsuz hava şartlarında daha iyi tutuş ve frenleme sağlıyor
  • Kış lastiği takılı ilave jant takımına sahip olmak sürücülere mevsimsel koşullara göre lastik türünü hızla değiştirebilme olanağı veriyor

İngiliz lüks spor ve süper otomobil üreticisi McLaren, lastik ortağı Pirelli ile işbirliği yaparak McLaren Sports Series modelleri için yeni bir kış lastiği ve jant takımı sunuyor.

 

McLaren Kış Lastiği ve Jant Takımı, Pirelli MC Sottozero 3 kış lastikleriyle donatılmış ve McLaren lastik basınç izleme sistemini içeren, dört adet 14 kollu hafif alaşımlı gizli kaplamalı lastiklerden oluşuyor.

 

Lastik ve jant takımı, McLaren ve Pirelli mühendislerince özel olarak 540C, 570S, 570GT ve yeni 570S Spider modellerinden oluşan McLaren Sports Series ailesi için geliştirildi. Araca takılmaya hazır olarak sunulan lastik ve jant takımı, sürücülerin kış lastiklerine kolayca ve hızla geçiş yapmasını ve soğuk aylarda da McLaren’lerinin keyfini doyasıya çıkarmasını sağlıyor. Kışın yollardaki tuz ve diğer birikintilerle mücadele etmek için ikinci bir lastik ve jant takımına sahip olmak, ‘yaz lastiklerini’ koruduğu gibi takılan lastiklerin ömrünü de uzatıyor.

 

McLaren Otomotiv Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Carl Whipp bu konuda şunları söyledi: “Mevsimin hava ve yol koşullarına göre doğru lastiği seçmek, araçlarını yıl boyu güvenle kullanmak isteyen her McLaren sürücüsünün önceliği olmalıdır. Kış lastikleri yasal bir zorunluluk olsa da olmasa da ikinci bir lastik ve jant takımını hazır bulundurmak, müşterilerin kış geldiğinde en uygun lastik seçimine kolaylıkla ve hızla geçebilmesini sağlayacak. Biz de bu nedenle lastik ortağımız Pirelli ile işbirliği yapmış bulunuyoruz. McLaren Kış Lastiği ve Jant takımları sadece McLaren Satıcıları aracılığıyla sunulacak.”

 

Kış lastiği uygulamasının zorunlu olmadığı ülkelerde dahi soğuk, yağışlı ve hatta karlı hava ihtimali varsa bu lastikleri takmak akılcı bir hareket oluyor. ‘MC’ onay mührü taşıyan ve özel olarak McLaren için geliştirilen Pirelli MC Sottozero 3 lastiklerle olumsuz hava ve yol koşullarında optimal tutuş ve hakimiyet elde ediliyor. Suda kızaklama olasılığını azaltmak için yüksek drenaj seviyesine sahip sırt deseniyle, lastikler mümkün olan maksimum tutuşu sağlıyor. Sıcaklığın düşük ama donma seviyesinde olmadığı havalarda ıslak ve kuru yollarda da etkin bir şekilde kullanılabiliyorlar. Bir kılavuz olması amacıyla, hem de McLaren hem Pirelli hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiğinde kış lastikleri kullanılmasını öneriyor.

 

Kış lastikleri kullanmak, olumsuz yol ve hava şartlarında frenleme performansını önemli ölçüde iyileştirebiliyor. Yaz lastikleriyle karşılaştırıldığında Pirelli MC Sottozero 3, bir McLaren Sports Series otomobilin soğuk havada durma mesafesini ıslak koşullarda %10, karlı yollarda ise %20’ye kadar azaltabiliyor.

 

McLaren Kış Lastiği ve Jant takımı, şimdi İngiltere, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki McLaren Satıcılarından satın alınabiliyor. Sports Series otomobillerini yıl boyu kullanmak isteyen ama ilave bir lastik ve jant takımı almayı tercih etmeyen McLaren sahipleri ise mevcut jantlarına kış lastiği taktırmayı ve ilkbahar geldiğinde diğer lastiklerine dönmeyi seçebiliyor.