2017 Nissan GT-R‘ın merakla beklenen NISMO versiyonu geldi. Yaklaşık 10 yıldır pazara sunulan ve en önemli değişimini bu yıl geçiren GT-R, NISMO versiyonuyla çıtayı  yükseltiyor.

Nissan tarafından “şimdiye kadar ürettiğimiz, bastırma kuvveti en güçlü otomobil”  şeklinde belirtlen 2017 Nissan GT-R NISMO, böylece pistlerin yeni gözbebeği olacağını şimdiden hissettiriyor. Yol tutuşu ve aerodinamik yapısı geliştirilen NISMO, bu iyileştirmeleri sağlayan ufak detaylar dışında standart bir GT-R görünümünde. Spor otomobil, alıştığımız V-motion ızgara tasarımı, karbon fiber malzemeyle hafifleyen ön tamponu, daha büyük hava girişleri ve genel olarak daha agresif yapısıyla ilk görüşte yine hayranlık uyandıracak özelliklere sahip.

Kaputun altındaki çift turbo beslemeli 3,8 litrelik V6 motor hala 600 HP güç ve 650 Nm tork üretmeye devam ediyor. Tıpkı diğer GT-R modelleri gibi dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri çift kavramalı şanzımanla destekleniyor. Performans rakamları ve satış fiyatı henüz açıklanmayan 2017 model Nissan GT-R NISMO, sonbahar aylarından itibaren pistlerdeki yüzünü göstermeye başlayacak.