Precept konsept otomobilinin tasarımı bize, yeni gelecek olan Polestar 3 modeli hakkında da birkaç tasarım ipuçları sunuyor. Polestar 3, sedan Precept’in dizayn elementlerini kullanarak SUV görünümüne ulaşacak. 

Polestar CEO’su Thomas Ingenlaht açıklamasında; “İnsanlar bana sürekli şu soruyu soruyor, ‘Polestar’ın geleceği ne?’,” bu sorulara cevap olarak ise bu konsept otomobili tanıttıklarını söyleyen Ingenlaht, markanın gelecekteki otomobillerini göstermeyeceklerini ancak Precept ile gelecekleri hakkında bir fikir verebileceklerini de ekliyor. 


Precept konseptine gelecek olursak, ön tarafta bizi keskin hatlı LED farlar karşılıyor. “Thor’un çekici” dizayn anlayışına farklı bir bakış açısı kazandıran bu tasarım, oldukça fazla beğeni toplamayı başardı. Ayrıca firma; 22 inç boyutundaki jantlar, tavana monte edilmiş LIDAR sensörü, farklı mat ve parlak yüzey kaplamaları, C sütununda bulunan ve şarj yüzdesini gösteren LED ışıklar ile, ilerde otomobillerine eklenebilecek olan yeni tasarım detaylarını da göstermiş oldu. 

İç tasarıma bakılacak olursa da, ilk kez Polestar 2 modelinde kullanılan, gelişmiş Android bilgi-eğlence sistemine, göz takip sensörlerine ve spor koltuklara yer verilmiş. Kullanılan birçok parça tamamen geri dönüştürülebilir kaynaklardan üretilmiş. Buna örnek olarak koltuk yüzeylerinin yüzde 100 geri dönüştürülmüş PET şişelerden oluşturulduğunu söyleyebiliriz.